Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Ügyvezető segítheti Orbán munkáját

2010.04.23. 12:25
Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök biztosra veszi, hogy lesz idén adócsökkentés, és elképzelhetőnek tartja, hogy Orbán Viktor felkér majd valakit, hogy ügyvezetőként segítse a Fidesz mindennapi életének irányítását.

Pokorni Zoltán a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában pénteken azt mondta, biztos abban, hogy lesz idén adócsökkentés, az bizonytalan, hogy ennek mekkora lesz a mértéke.

A Fidesz alelnökének meggyőződése szerint nem lesz változás a Fidesz élén, de lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnökké válása után felkér majd valakit, hogy "ügyvezető alelnökként, ügyvezetőként segítse a párt működtetését", irányítsa a Fidesz mindennapi életét. Hangsúlyozta, hogy ez a döntés még nem született meg.

Nem lesz kulcspozíciója

A volt oktatási miniszter elmondta, az új kormányzati struktúrában nem lesz kulcspozíciója. Ezt nem éli meg kudarcként, mint fogalmazott, a felálló államigazgatási rendszerben ő nem találja meg a maga helyét, de a struktúrának a miniszterelnökhöz kell konformnak lennie.

Az elmaradt miniszterelnök-jelölti vita kapcsán feltett kérdésre úgy válaszolt: nem volt érdeke a Fidesznek egy ilyen kampányelem beépítése. Nyilván nem tudjuk annyira megnyerni ezeket a miniszterelnök-jelölti vitákat, amekkora különbség a két párt között van - mondta, hozzátéve: ez a sajtónak fontos esemény, de a választópolgárok döntő többsége nem egy ilyen vita alapján dönt.

Pokorni Zoltán szerint május közepén megalakulhat az új Országgyűlés és még májusban, a hónap végén felállhat az új kormány.  • Vennék
  • Hírek