Új Fidesz alapszervezet és új elnök Nagyatádon

2010.02.24. 14:54 Módosítva: 2010.02.24. 14:54
Új alapszervezetet hozott létre 42 taggal a Fidesz Nagyatádon, elnöknek egyhangúlag Orbán Csaba orvost választották.

Mátrai Márta, a Fidesz országos választmányának alelnöke az új alapszervezet megalakulását szerdán Nagyatádon bejelentő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a nagyatádi csoport megalakulása "egy új nyitás, egy új lehetőséget teremt". "Senki nem vitatja, hogy korábban voltak problémák és gondok, de ezen túl kell lépni és a jövő felé kell tekintetni" - tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Mint mondta, meggyőződése, hogy az új Fidesz-csoport sikeres lesz, hiszen 42-en kinyilvánították, hogy változást akarnak, nyitni akarnak a nagyatádi polgárok, a civil szervezetek, vállalkozók, minden nagyatádi lakos felé, hogy együtt megvalósítsák azokat az álmokat, terveket, amelyeket már régóta szeretnének.

Karvalics Ottó, a januárban elhunyt Kuzma László helyére delegált fideszes országgyűlési képviselő, választókerületi elnök, a somogyi 6-os - Barcs-Nagyatád térsége - választókerületben a párt országgyűlési képviselőjelöltje a feloszlatás indokaként elmondta: "a Fideszben volt egy belső ellentét, nem úgy működött a csoport Nagyatádon, ahogy kellett volna, ezért az országos elnökség úgy döntött, megújítjuk ezt a csoportot".

A politikus annak a véleményének adott hangot: az új csoport, amelynek a korábbi tagságból 21-en tagjai, alkalmas arra, hogy az itt élő emberek érdekében tevékenykedjen, összefogja a jobboldali érzelmű, a keresztényérzelmű embereket, képviselje a Fidesznek, mint Magyarország legnagyobb pártjának elveit, irányvonalát.

A nagyváradi születésű Orbán Csaba, az új Fidesz-csoport elnöke elmondta: 1989 óta él a somogyi városban, tagja volt több helyi civil szervezetnek, alapítója volt a nagyatádi KDNP-szervezetnek , majd a polgári körből többedmagával belépett Fideszbe. Reményei szerint az új csoport a jövőben jobb kapcsolatot tud kiépíteni a civil szervezetekkel és a nemzeti gondolkodású emberekkel, és ki tudják szélesíteni azt a bázist, akiken keresztül az általuk képviselt keresztény értékrendet egyre szélesebb körhöz el tudják juttatni.

A 49 fős nagyatádi csoport megszüntetéséről a Fidesz országos választmánya döntött még decemberben, ám a hír csak a napokban került nyilvánosságra, amikor Barbalics István, a feloszlatott szervezet elnöke nyilatkozott a megyei napilapnak. Akkor úgy fogalmazott: minden tényszerűséget nélkülöznek a feloszlatást indokoló állítások. Közölte: néhány nagyatádi Fidesz-tag bírósághoz fordult azt kérve, hogy semmisítse meg a szervezetük feloszlatását kimondó határozatot.