Usztics: Lezuhan egy hatalmas ököl az asztalra

2010.03.29. 21:42
Lakossági fórumot tartott hétfőn a Jobbik Siklóson, a rendezvényen Usztics Mátyás színész mondott beszédet.

Usztics Mátyás színművész szerint a Fidesznek nem lesz kétharmados többsége a parlamentben az áprilisi országgyűlési választás után. "Kedves Orbán Viktor, nem lesz kétharmados többség. És vége a mutyinak, április 11-én lezuhan egy hatalmas ököl az asztalra, a nép ökle" - fogalmazott a színész, a Jobbik szimpatizánsa hétfőn a párt siklósi választási rendezvényén.

Usztics Mátyást mintegy hatvan ember hallgatta rezzenéstelenül a dél-baranyai város művelődési házának háromnegyedéig megtelt színháztermében. A helyiség bejáratánál és az előadói asztal két oldalán gárdisták álltak, közülük ketten Árpád-sávos zászlóval.

A színművész azt mondta: a választásoknak azért óriási a tétjük, mert sokan újra reménykedni kezdtek. Olyan magyarok, akiket nem a vállalkozásuk, hanem a hazájuk sorsa aggaszt. Akik az ország szekerét szeretnék húzni és úgy érzik, napról napra rosszabb, mióta ebben a "fene nagy demokráciában" és az Európai Unióban élünk.

Usztics Mátyás szerint április 11-én "igazságszolgáltatás kell, hogy történjen". Eljött az utolsó óra, hogy a magyar nép is bejusson az Országgyűlésbe. Abban ugyanis nem a magyar nép képviselői vannak benn, hanem "uniós nyaloncok", különféle szervezetek megbízott és megfizetett képviselői.

A színművész közölte, hogy a Jobbik mögött, "minden aljas és piszkos" híresztelés ellenére, nem áll idegen tőke. A pártot "azért tartják veszélyesnek, mert az elkeseredés és az egyre inkább felnyílt szemek tolják egy táborba szimpatizánsait" - jegyezte meg.

Usztics Mátyás nagy tetszést, hatalmas tapsot kiváltó beszéde után Balczó Zoltán jobbikos európai parlamenti képviselő vázolta fel az ország állapotát és pártja programjának főbb pontjait. Azt mondta: elképzeléseik között szerepel a multinacionális cégek közteherviselésének növelése, a korrupció felszámolása, a trianoni békediktátum felülvizsgálata, az oktatásban a keresztény értékek erősítése, a hit és erkölcstan előtérbe helyezése, illetve egyebek mellett a hazafias nevelés is.