Választási csalás miatt vizsgálódik a soproni rendőrség

2010.02.23. 19:15
Három nap alatt gyűjtött ezer kopogtatócédulát az MDF soproni jelöltje, egy, már a rendőrség által vizsgált feljelentés szerint csalással. Nagy Tamás szerint ő csak kampányolt.

A félelemtől eltelve adta elő Nagy Tamás, az MDF soproni jelöltjének egyik alkalmazottja, mire kényszerítette őt fönöke - legalábbis ez áll abban az Index birtokába jutott feljelentésben, mely alapján a megyei rendőrség most vizsgálja, megvalósult-e választási bűncselekmény.

A feljelentés szerint igen: a feljelentő - aki a dokumentum szerint 19-én írta meg levelét, melyet 22-én iktatott a rendőrség - azt állítja, ismerősét arra kényszerítette Nagy Tamás, hogy munkaideje után töltsön ki számára üres ajánlószelvényeket. Az alkalmazott állítása szerint a szelvények között akadtak olyanok is, amelyeket 300 forintért vettek.

A rendőrség vizsgálja, történt-e valóban bűncselekmény.

A politikus szerint "méltatlan és megalapozatlan támadást" intéztek ellene, amit visszautasít; mint Nagy Tamás az MTI-nek elmondta, néhány hetes előkampánnyal, nem pedig nemtelen eszközökkel érte el, hogy három nap alatt ezer cédulát gyűjtött.     Hozzátette: "nagyon bízom benne, hogy a programokról, és nem a megfélemlítésről fog szólni ez a kampány".