Vona: Nagykoalíciós atombombázás a Jobbik ellen

2010.04.01. 22:15 Módosítva: 2010.04.01. 22:15
– A Jobbik levonja a tanulságokat a párt botrányaiból – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor. A pártelnök szerint a parlamentbe kerülve a Jobbikra a jelenleginél is nagyobb össztűz vár, és megvizsgálják, ilyen helyzetben hogyan lehet előre jutni. A Jobbik kormányfőjelöltje úgy vélte, a botrányok kirobbantásához titkosszolgálati eszközöket is bevetettek.

– Nagykoalíciós atombombázás zajlik a Jobbik ellen, komoly nyomás alá vették a pártot és a politikához méltatlan ügyekkel jönnek elő – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor, a radikális jobboldali párt elnöke. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a Jobbik megerősödésétől megrettent a Fidesz és az MSZP, és kénytelen ilyen eszközökhöz nyúlni. Vona szerint a támadottság mártírszerepbe is helyezheti a pártot.

A Jobbik darázsfészkekbe nyúlt bele, olyan ügyekbe, amelyekkel az elmúlt 20 évben nem foglalkoztak. Ez érdekeket sért, és a Jobbiktól is megköveteli, hogy a jövőben jobban figyeljen oda. Vona kiemelte: a választások után kell elgondolkodniuk a párt további taktikáján, hogyan hogyan tudnak ilyen össztűzben előre jutni. A pártelnök szerint három vagy négy párt kerülhet be a parlamentbe, ahol a Jobbikra a jelenleginél is nagyobb össztűz vár. Ennek oka, hogy a Jobbik meri kimondani az ország valódi problémáit, és a többi párttól eltérő véleményt mer formálni.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje hangsúlyozta: biztos benne, hogy a párttal kapcsolatos botrányok kirobbantása nemcsak oknyomozó újságíróknak, hanem titkosszolgálati eszközöknek is köszönhető.

A párt programja jobb- és baloldali elemeket is tartalmaz, mert úgy látják, a valódi vízválasztó már a nemzeti és a multinacionális érdekeket szolgáló erők között van. A Jobbikon kívül pedig nincs más, amely nemzeti erőnek mondható – hangsúlyozta a pártelnök.

(Az Inforádió Vona Gáborral készült interjúját letöltheti innen (MP3), illetve meghallgathatja ezen a webhelyen.)