Repülhet a nemzeti erőforrások minisztere

2011.01.05. 06:47
A Népszabadság információi szerint elképzelhető, hogy a miniszterelnök már nyáron, a soros EU-elnökség lezárulta után változtat a Nemzeterőforrás-minisztérium vezetésén.

A napilap szerdai számában azt írta, ennek az az oka, hogy a tárca „Réthelyi Miklósnál dinamikusabb minisztert kíván meg, ha megvalósulnak a nagy szerkezeti reformok az egészségügyben, oktatásban”.

A cikk szerint valószínű, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár nem marad a ciklus végéig, Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral pedig a Fidesz-frakció elégedetlen, mert „nem elég operatív”, hiányolják nála a határozott intézkedéseket is.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint nincs valóságalapja a felmentéséről szóló híreknek. Ha a sajtó hírhiányban szenved, akkor előszeretettel lebegtet meg olyan híreket, amelyeknek az "égvilágon semmi valóságalapja nincsen", reagált az államtitkár szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Hoffmann Rózsa közölte: a sajtó "időről időre szeret ilyen híreket felkapni", azonban ezt a kérdést nem neki kell feltenni, hanem Orbán Viktor miniszterelnöknek, mert tőle függ az államtitkárok kinevezése. Mint megjegyezte: derűsen fogadta a hírt, ami "nem rendítette meg a nyugalmát", mert már nem először lehetett erről olvasni a sajtóban. Valószínűsítette azt is, hogy nem utoljára vetette fel ezt a hírt a média.

A Népszabadság úgy tudja, hogy Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár esetleges menesztéséről is hallani, mert Matolcsy Györgynek állítólag megromlott vele a kapcsolata. Becsey nem kívánt nyilatkozni lapnak, annyit mondott, hogy „maximális erőbedobással végzem a munkámat”.