Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Délután dagadt a tavasz a Dél-Dunántúlon

2011.01.07. 16:45

A korábbi napoknál melegebb időjárás jellemezte a pénteket, a Balatontól délre két számjegyű Celsius-fokokat mértek. A nagykanizsai Huszti téren 14 fokot is mutatott a nyilvános hőmérő, de a különböző meteorológiai honlapok szerint Zala, Somogy és Baranya megyében mindenhol 11-13 fokot mértek.

Nagykanizsa, a Huszti téren 14 fok Celsius meleget mutatott a hőmérő. (Fotó: Varga György)
Nagykanizsa, a Huszti téren 14 fok Celsius meleget mutatott a hőmérő. (Fotó: Varga György)

Az időkép előrejelzése szerint a jó idő szombaton átkel a Dunán:

Pénteken sok lesz felettünk a felhő, a Dunától keletre többfelé várható eső, zápor, északkeleten eleinte még ónos eső. A Dunántúlon is csak kevés napsütés lehet. Az Alföld déli részén megélénkülhet a délies légmozgás; 4-11°C közé melegszik a levegő, de északkeleten ennél hidegebb várható.

Szombaton reggel főleg az északi és keleti országrészben számíthatunk esőre, szitálásra, a magasabb területeken esetleg ónos szitálásra; másutt erősen felhős-borongós lesz az ég. Délen megélénkülhet a légmozgás, a legalacsonyabb hőmérsékletek -1 és +5°C között várhatóak. Napközben is északon, északkeleten várható további eső, de országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli területeken megélénkül a légmozgás. 6-12 fokig melegszik a levegő, északon lehet ennél hidegebb.

Vasárnapig megenyhül időjárásunk, az erősen felhős égből elszórtan számíthatunk kisebb záporokra, hétfőn enyhe hidegfronti hatás okozhat majd fejfájást.  • Vennék
  • Bankszámla