Öt időközi választás lesz vasárnap

2011.01.07. 06:13
Öt településen tartanak időközi polgármester-választást vasárnap. Három helyen azért van szükség a szavazásra, mert az októberi helyhatósági választáson szavazategyenlőség alakult ki. Szavazni reggel hat órától este hétig lehet.

A Zala megyei Bödeháza lakóinak azért kell ismét az urnákhoz járulniuk, mert október 3-án a polgármester-választáson Büki László és Káldi Lászlóné (mindketten függetlenek) egyaránt a szavazatok ötven százalékát szerezte meg (22-22).

Szavazategyenlőség miatt választanak újra polgármestert a Tolna megyei Grábóc lakói is; itt októberben Takács László és Vincze Kálmán 55-55 szavazatot kapott.

A Vas megyei Orfaluban szintén szavazategyenlőség alakult ki a polgármester-jelöltek, Goda Ilona és Holecz Károly között (28-28).

Két településen az októberben megválasztott polgármester lemondása miatt kell időközi választást tartani. A Hajdú-Bihar megyei Folyás lakói a független Mályi Lászlóné, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska választói pedig a szintén független Szucskó Péter utódját választják meg.

Az a jelölt nyer, aki a megjelentek számától függetlenül a legtöbb szavazatot kapja.