Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Többen lájkolják a sajtószabadságot, mint Orbán Viktort

2011.01.08. 15:33 Módosítva: 2011.01.09. 14:17
Szoros versenyben van Orbán Viktor a sajtószabadsággal. A médiatörvény miatt létrejött Facebook-oldalnak már több a tagja, mint a hivatalos miniszterelnöki lapnak. A különbség kicsi, a sajtószabadság azonban a leggyorsabban növekedő magyar oldal a közösségi szájton.

Szombat reggelre 49-cel több tagja lett az Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoportnak, mint Orbán Viktornak.

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport célja, hogy pártoktól és kormányoktól független média működhessen Magyarországon. A tervek közt szerepel az is, hogy egy demokratikusan választott szerkesztőség segítségével publikálnának anyagokat a témában.

Az Orbán Viktor-csoport célja, hogy sok színes képpel mutassa be az országért munkálkodó miniszterelnököt, és álláspontját. Mindkét oldal szerkesztői ismeretlenek, az előbbiek azért, mert tartanak a kormányzat lejárató kampányától, az utóbbiak pedig azért, mert hivatalosan az oldalt maga a miniszterelnök tölti fel a saját fotóival.

A sajtószabadságot követelő oldal támogatóinak száma cikkünk írásának pillanatában 58 603 fő volt, míg Orbán Viktort 58 554 ember lájkolta. Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért egyébként a Facebook leggyorsabban fejlődő magyar oldala, az év végén heti 10 735-tel nőtt a csatlakozók száma, ami 26,31 százalékos növekedést jelent.

Update: A különbség a két csoport közt vasárnap délutánra 5400 főre nőtt, amiből arra következtethetünk, hogy a sajtószabadság-hívők aktívabban interneteznek a hétvégén, mint Orbán Viktor kedvelői.