Szabadlábon a West Balkán ügyvezetője

2011.01.18. 20:03 Módosítva: 2011.01.18. 22:08

Szabadlábra helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a szombat éjszakai budapesti diszkótragédia egyik gyanúsítottját - erősítette meg az MTI információját Papp Gábor, a gyanúsított védője kedden este. Az ügyvéd elmondta: ügyfelével, Sz. Győzővel szemben, aki a létesítményt bérbe adó cég ügyvezető-tulajdonosa, semmilyen kényszerintézkedést nem rendeltek el.

Az ügyészség korábban arra hivatkozva kezdeményezte a szombati diszkótragádia öt gyanúsítottjának előzetes letartóztatását, hogy szerintük szabadlábon hagyásuk esetén feltételezhető, hogy a gyanúsítottak meghiúsítanák, megnehezítenék, vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

A Fővárosi Bíróság arról tájékoztatott, hogy a végzés szerint bár megállapítható a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja, azonban az előzetes letartóztatás elrendelésének ügyészi indítványban foglalt különös okai nem állnak fenn. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a bizonyítási eljárás a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén is lefolytatható.

Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap késő esti tájékoztatóján kiosztott sajtóanyagban monogramokkal - Sz. Gy.; K. T.; A. G.; F. B. G.; P. L. - jelölték a gyanúsítottakat. A budapesti rendőrfőkapitány az MTI kérdésére vasárnap elmondta: az öt ember közül ketten a rendezvény szervezői, ketten a helyiség bérbeadói, egy ember pedig a programsorozat szervezője.

A többi gyanúsított ügyében szerdán dönt a bíróság.