Kövér is megadná a választójogot a határon túliaknak

2011.01.19. 11:00
Lakóhelytől függetlenül minden magyar állampolgár megkaphatja a választójogot a kormánytöbbség elképzelései szerint, jelentette be Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán. Kövér azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a parlamentben határon túli képviselők is legyenek.

A törvényhozási többség szándéka, hogy "diszkriminációtól mentesen létrehozzák a magyar állampolgárok számára a választójogot", jelentette ki Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának (KMKF) szerdai ülésén. Mindezt azzal indokolta, hogy a kormányváltással szemléletváltás valósult meg a nemzetpolitikában.

Megnyitóbeszédében azt mondta, hogy a választójogi törvény "korrekciója" az alkotmányozás után várható.

Kövér, hogy egyértelművé tegye, valóban arról beszél, hogy a határon túli magyarok is szavazhassanak, azt is megemlítette, hogy ha a magyar parlamentnek határon túli képviselői is lesznek, újra kell gondolni a KMKF szerepét is.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, hogy mind a Magyar Állandó Értekezletre (Máért), mind a KMKF-re szükség van, utóbbi elsősorban a stratégiai tervezésben tölthet be fontos szerepet.