Orbán állítólag megígérte, hogy megváltoztatják a médiatörvényt

2011.01.19. 10:10
A HVG értesülései szerint Orbán Viktor Strasbourgba érkezése óta négyszemközti találkozóin azt mondja az EP-frakcióvezetőinek, hogy mindenképpen megváltoztatják a nagy vitákat kavaró médiatörvényt. Orbánt az ügyben már saját uniós frakciótársai sem támogatják, ezért kénytelen kompromisszumot kötni.

A HVG értesülései szerint Orbán Viktor kedd délutáni strasbourgi érkezése óta a médiatörvény megváltoztatásának ígéretével járta körbe az EP-frakcióvezetőket.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke tegnap újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy az Európai Bizottság még ezen a héten levelet küld a magyar kormánynak, és abban újra kifejti a médiatörvénnyel kapcsolatos ellenvetéseit.

A saját frakciótársai is

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője nyilatkozatban üdvözölte, hogy az Európai Bizottság gyorsan fellépett a magyar médiatörvény ügyében. Ráadásul német néppárti források tudni vélik, hogy Orbán azért is kénytelen a médiatörvény kapcsán kompromisszumot kötni, mert saját EP-s párttársai sem álltak ki mellette az ügyben.