Deutsch: Most már tényleg legyen elég a hazugságokból

2011.01.21. 13:04
Facebookos csatába kezd Deutsch Tamás a politikai hazugságok ellen, amelyek megölik a szabadságot. A Fidesz EP-képviselője egymillió embert akar látni egy, a napokban indított oldal lájkolói között, hogy így mutassanak aktív kiállást a szocialistákkal, különösen Gyurcsány Ferenccel szemben, akik az ország ellen uszítják a külföldieket.
D MTZ20110121004

A hazugság az egyéni életben is megöli a szabadságot, bár erről lehet vitatkozni, a politikai szabadságot azonban biztosan – állította Deutsch Tamás. A brüsszeli fideszes képviselő nyilvánosan bejelentette, csatlakozik a Facebookon indult Elég a hazugságokból csoporthoz, „mert eljött az idő, hogy mi is tegyünk azért, hogy legyőzzük a hazugságokat”.

Deutsch Tamás szerint meg kell mutatni, hogy „ebben az országban szabadság, sajtószabadság és véleménynyilvánítási szabadság van”, ezért legyen a Facebook magyar oldalai között a legnagyobb ez a kormány mellett kiálló közösség. A politikus egymillió embert vár, akik „lájkolják” a kezdeményezést, mert nem lehet, hogy MSZP-s politikusok, és volt SZDSZ-esek a szabadságról beszélnek, de közben „minden szó, ami elhagyja a szájukat, hazugság”.

Az oldalt „Elég abból, hogy a szocialisták az ország ellen uszítják a külföldieket. Csatlakozz, ha úgy gondolod, hogy ELÉG a hazugságokból! EL A KEZEKKEL MAGYARORSZÁGTÓL!!!!!” ajánlóval hozták létre alig egy nappal Deutsch sajtótájékoztatója előtt csütörtökön. A Fidesz-politikus bejelentését követően egyetlen óra alatt megduplázódott a lájkolók száma.

A fideszes EU-képviselő név szerint Gyurcsány Ferencet, Mesterházy Attilát és Kovács Lászlót említette, mint olyanokat, akik ugyan mostanában féltik az országot, de lényegében ők tették intézményessé Magyarországon politikai hazudozást. Deutsch szerint Gyurcsány most hirtelen „demokratából lett varrva”, 2006-ban az 1956-os forradalom 50. évfordulóján viszont még az ő miniszterelnöksége alatt lőttek gumilövedékkel a megemlékezőkre. „Az ég szerelmére, beszéljenek már azokkal az emberekkel, akiknek közvetlen közelről kilőtték a szemét”, „nem szenvedhetünk kollektív amnéziában, mert ha erről megfeledkezünk, akkor ebben az országban mindent meg lehet tenni” – mondta Deutsch.

D MTZ20110121001

Deutsch Tamás szerint jó volt magyarnak lenni Strasbourgban Orbán Viktor szerdai beszéde idején. A fideszes képviselő szerint Orbán csupán oly módon, és olyan tartalommal beszélt az uniós parlamentben, ahogy ott a brit, a német vagy a francia miniszterelnök szokott. „Nem kell fülünket, farkunkat behúzni, mintha nem lennének nemzeti érdekeink”, egy átlagos méretű EU-tagállam vezetőjének olyan nyíltan kell beszélnie, ahogy Orbán tette – szögezte le az uniós képviselő.  • Hírek
  • Hírek