A Dunántúlról jön a havazás

Felhős időre, hóesésekre számíthatunk a héten. A hőmérséklet napközben mínusz kettő és hét fok között változhat, éjszaka a mínusz 10 fokot is elérheti.

Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk a héten, hosszabb napos időszakok eleinte keleten, majd északon is lehetnek. Nyugaton és délen több alkalommal is hózáporra, kisebb havazásra számíthatunk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap éjszaka hidegfront vonult át az országon, ami néhány fokkal alacsonyabb hőmérsékletet eredményez, mint a sokévi átlag.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napsütés mellett erősen felhős területek is lesznek, de egyre kevesebb helyen fordul majd elő havazás, hózápor. Az északi szél a Dunántúlon, és északkeleten megélénkül. Kora délután 0, plusz egy fok, késő este mínusz egy, mínusz hat fok valószínű.

Keddtől jelentős mennyiségű csapadék fordulhat elő az ország egyes részeiben, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz öt és tíz fok körül alakul, de a havas, átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában mínusz kettő és plusz három fok között várható.

Csúszosak az utak

A Dunántúl nyugati és délnyugati részén vasárnap éjszaka 2-3 centiméteres hótakaró esett, ezért az utak csúszósak, de járhatóak.

Több közúti baleset is történt a havazás miatt, a legtöbb Zalában. Kiskutas mellett két személyautó csapódott egymásnak, az egyik jármű az árokban kötött ki. A balesetben egy személy sérült meg könnyebben.

Karmacson is két személyautó ütközött frontálisan, itt két ember sebesült meg. Zalaegerszegen a csácsi kanyarban hajtott az árokba egy személyautó, személyi sérülés nem történt.

Somogy megyében egy közúti baleset történt a hó miatt: Marcali és Kéthely között egy kisteherautó csúszott az árokba. A járművet a marcali mentők mentették ki, senki sem sérült meg.

A közútkezelők munkagépei folyamatosan sózzák és síkosságmentesítik az utakat, megközelíthetetlen település egyik megyében sincsen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport