Károly, Karola
-4 °C
3 °C

Pálffy: Nem jártam közben a feleségem munkája érdekében

2011.01.25. 08:43 Módosítva: 2011.01.25. 08:44

Nem jártam közben a feleségem munkája érdekében – mondta a Blikknek Pállfy István KDNP-s képviselő. A múlt héten a Blikk írta meg, hogy az egykori tévés feleségét kommunikációs és marketingmunkatársnak vette fel a Nemzetierőforrás-minisztérium egyik háttérintézménye. A pályáztatást állításuk szerint azért mellőzték, mert „munkabiztonsági okból sürgősen fel kellett venni egy kommunikációs szakembert".

A Blikk kérdésére, hogy nyilvános pályázati kiírás híján egyáltalán honnan értesült neje, Tóth Judit az álláslehetőségről, a kereszténydemokrata honatya azt mondta: „Judit a szakmai kapcsolatai révén tudta meg, hogy a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet olyan embert keres, aki rendezvényszervezéssel és kommunikációval foglalkozik."

A Blikk a múlt héten levelet küldött mind a 386 országgyűlési képviselőnek, egyebek között arra kérték őket: nyilatkozzanak róla, hogy rokonaik közül kapott-e valaki állami megbízást. A lap arra is rákérdezett, nem tartanák-e szerencsésnek, ha az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatukban feltüntetnék, dolgozik-e közpénzért valaki a rokonaik közül.

Pállfy szerint ilyesmire nincs szükség. – A politikus családtagja már nem közszereplő, magánügy, hol dolgozik, személyes adat, merre van a munkahelye – magyarázta. – Azt sem lenne könnyű meghatározni, hol húzzuk meg a határt. Csak a feleség vagy a gyermek kerülne a nyilatkozatba, vagy már a sógor, testvér is?