Még két gyanúsítottja lett a Sukoró ügynek

2011.01.26. 17:14
Egy értékbecslő, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyik vezetője a legújabb gyanúsítottak a sukorói telekcsere körüli nyomozásban. Mindketten tagadják, hogy bűncselekményt követtek el.

A Központi Nyomozó Főügyészség újabb két embert gyanúsított meg a sukorói ügyben. Az egyikük egy értékbecslő, őt magánokirathamisítással vádolnak. A másikuk a  Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. egyik, az ügyletben szintén eljárt vezetője. Ellene bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja merült fel. Mindketten panaszt jelentettek be meggyanúsításukkal szemben, és tagadják, hogy bűncselekmény követtek volna el.

A sukorói ügy egyben 2009 óta folyik a nyomozás. Még 2008-ban a magyar állam két telket elcserélt egy sukorói telekre, ahol nemzetközi befektetők kaszinót kívántak építeni. A csere a gyanú szerint nagyon rossz üzlet volt, és 1,3 milliárd forint kár érhette az államot. A cserét azóta érvénytelenítették.

Az ügyben az eddig meggyanúsított legfontosabb személy Tátrai Miklós, az MNV volt vezérigazgatója. Ő több hónapot előzetes letartóztatásban, de december óta szabadlábon védekezhet.