Zárolták Gál György maradék vagyonát

2011.02.03. 10:06

A bíróság zárolta a Hunvald-ügyben bűnszervezetben elkövetett csalással és vesztegetéssel vádolt Gál György, egykori SZDSZ-es erzsébetvárosi politikus eddig le nem foglalt vagyonát. A Magyar Nemzet információi szerint életbiztosításai és két horvátországi ingatlana került lakat alá. Gál két életbiztosítónál vezetett összesen hat életbiztosítást hatvanmillió forint értékben, horvát ingatlanjai pedig a Vir szigeten, Nin településen találhatóak, és a lap szerint legalább negyvenmilliót érnek.

A Magyar Nemzet birtokába került bírósági irat szerint december 11-én rendelték el a fennmaradó vagyon zárolását, mert a vádhatóság értesült arról, hogy Gál családja egy összegben akarja felvenni a biztosítókhoz eddig befizetett pénzt.

2008-ban zárolták Gál György Jaguar CC9 típusú autóját, a Garay-pláza tetején található loftlakását, István utcai ingatlanját, balatonszéplakfelsői nyaralóját, felesége Mercedes W 164-ét, egy hölgyismerősének vásárolt lakást, egy másik Dembinszky utcai lakást és devizaszámláit.

A lefoglalt értékek összesen sem fedezik a vádban megállapított 642 millió forint vagyoni kárt - írja a Magyar Nemzet. Gál György az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának SZDSZ-es elnöke volt, amíg őrizetbe nem vették a kerületi vesztegetési ügyben. Védője a volt igazságügyi miniszter, Bárándy Péter 16 millió forintos óvadékot kért a két éve előzetesben lévő politikusnak. A bíróság erre január végén mondott nemet, és 100 millió forintban határozta meg az óvadék összegét, aminek fejében házi őrizetbe kerülhetne.