Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-4 °C
5 °C

Jogtalanul rúgták ki a kanizsai kórház igazgatóját

2011.02.05. 11:35

Jogtalan volt a nagykanizsai kórház volt igazgatójának elbocsátása, ezért a megyei bíróság csaknem kilencmillió forint kártérítést ítélt meg Bicsak Ágnes volt főigazgatónak - írta szombati számában a Zalai Hírlap.

Bicsak Ágnes volt igazgatót 2008 decemberében határozott időre bízták meg a Kanizsai Dorottya Kórház vezetésével. A nagykanizsai közgyűlés két hónap múlva felmentette tisztségéből, a kórház új vezetése pedig fegyelmi eljárást indított ellene.

Indoklásuk szerint a kórházi eszközök beszerzésekor és cseréjekor figyelmen kívül hagyta a szakmai vezető testület döntését, a közgyűlés határozatával részben ellentétes szerződést kötött, és ezzel jelentős kárt okozott a kórháznak.

Azt is felrótták a volt igazgatónőnek, hogy a korábbi főigazgató számára azt követően is biztosította a gépkocsi használatát és engedélyezte a parkolási bírság és a telefonszámlák a kifizetését, miután megszűnt a jogviszonya.

A fegyelmi elbocsátás miatt Bicsak Ágnes munkaügyi bírósághoz fordult. Az első fokon hozott döntés mindössze a telefonszámla kifizetését tartotta megalapozottnak, ezért büntetésként a megrovást is elegendőnek ítélte.

A döntés alapján a kórháznak tizenkét havi átlagkeresetet, mintegy 6,2 millió forint kártérítést ítélt meg Bicsak Ágnesnek. Ezen kívül - mivel jogviszonya felmentéssel szűnt meg, még további 3 és fél havi átlagkereset, és további egymillió forint végkielégítés kifizetésére köztelezték a kórházat. Az intézménynek kell megfizetnie a félmillió forintos perköltséget is.

Az ítélet ellen a kórház fellebbezett, de a megyei bíróság pénteken helyben hagyta a munkaügyi bíróság ítéletét, és további 190 ezer forint perköltség megfizetésére kötelezte a kórházat.

A kórház jogi képviselője, Funtig Zoltán a lappal közölte, hogy az intézmény megbízására felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz.  • Vennék
  • Hírek