Már 61 kórházban van látogatási tilalom

2011.02.08. 11:40
Újabb 3 kórházban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt, így már összesen 61 fekvőbeteg-intézményben van részleges vagy teljes zárlat. Az ÁNTSZ legfrissebb listája szerint már csak Békés és Heves megye az, ahol eddig nem kellett korlátozni a hozzátartozók látogatásait.

Az ÁNTSZ látogatási tilalmakat rögzítő listájára legújabban felkerült a Zala megyei nagykanizsai Dorottya Kórház, ahol az intenzív terápiás, a szülészet-nőgyógyászati, valamint a csecsemő és gyermekosztályon és az újszülött részlegen rendeltek el zárlatot. Kedd óta nem lehet bemenni a fővárosi Uzsoki utcai Kórház szülészet-újszülött részlegére és a Szent Ferenc Kórház valamennyi osztályára.

A korábban elrendelt látogatási tilalmak között Budapesten a Heim Pál Kórházban, a Róbert Károly körúti Egészségügyi Szolgáltatóban, a Szent László és Szent István Kórházban, a Szent Imre Kórházban, a Károlyi Kórházban és a Szent János Kórházban van részleges zárlat. Ezeken felül a Nyírő Gyula Kórházban minden osztályán tilos a látogatás.

Pest megyében részleges látogatási tilalom van a váci, a ceglédi, és a kistarcsai fekvőbeteg-intézményekben. Baranyában a pécsi egyetem klinikai központjában teljeskörű a zárlat, a mohácsi városi kórházban csak részleges.

Bács-Kiskunban a bajai kórházban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a miskolci megyei kórházban van részleges látogatási tilalom. A miskolci Semmelweis egészségügyi központban viszont teljes körű a zárlat. Ahogy Csongrádban a szentesi egészségügyi intézményben is.

Fejér megyében összesen 5 egészségügyi intézményben teljeskörű a látogatási tilalom: a székesfehérvári megyei kórházon kívül a móri, a dunaújvárosi, a csákvári és a ráckeresztúri kórházakban. Győr-Moson-Sopron megyében a soproni kórház egyik osztálya sem látogatható, a győri megyei kórház és mosonmagyaróvári intézmény viszont részlegesen igen.

Hajdú-Biharban és Jász-Nagyjun-Szolnok megyében összesen 6 egészségügyi intézményben van zárlat: a debreceni Kenézy Kórházban és a debreceni egyetem egészségcentrumában, valamint a berettyóújfalui, a jászberényi és a mezőtúri kórházakban részleges, a szolnoki Hetényi Géza Kórházban teljes.

Komárom-Esztergomban január 28-a óta teljeskörű a látogatási tilalom a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a város Hospice Alapítványánál is, valamint az oroszlányi, az esztergomi, a dömösi, a tatai, a dorogi, a komáromi, és a kisbéri egészségügyi intézményekben.

Nógrád megyében egyáltalán nem szabad látogatni a salgótarjáni megyei kórházat, de Balassagyarmaton a városi kórházban csak egyes osztályok vannak tilalom alatt. Somogyban a marcali városi kórházban részleges, a kaposvári kórházban teljes a zárlat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Nyíregyházán és Mátészalkán, Tolnában Dombóváron és Szekszárdon van részleges tilalom. Vas megyében a szombathelyi Markusovszky Kórházba egyáltalán nem mehetnek be a látogatók, Celdömölkön pedig csak meghatározott időben.

Veszprém megyében 9 egészségügyi intézményben van teljes látogatási tilalom: a veszprémi megyei kórházon kívül az ajkai, a zirci, a várpalotai, a pápai, a balatonfüredi, a tapolcai és a farkasgyepűi intézményekben, valamint a noszlopi, szenvedélybetegeket gondozó rehabilitációs intézetben.