Hogy szidjuk ezentúl az APEH-et?

2011.02.09. 07:11
A fülkeforradalom eredményeképpen nagyon sok minden átalakult már az elmúlt nyolc hónapban Magyarországon, például sok hivatal új nevet kapott. Ez a cikk most nem arról szól, hogy mennyibe kerülnek az új réztáblák és névjegyek, hanem kikérdezzük, mennyire sikerült megtanulnia az új rövidítéseket. Index-zárthelyi. (Megjegyezzük, hogy erőnkhöz mérten igyekeztünk az intézményneveket és mozaikszó változatukat a magyar helyesírás szabályai szerint leírni akkor is, ha maga az adott intézmény, horribile dictu, valamely törvény nem úgy írja.)
Mostantól hogyan tudja szidni az APEH-et?
Hogyan mondja 2011-ben, ha barátját államellenes szervezkedés miatt meglátogatják a Nemzetbiztonsági Hivatalból lett Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai?
Orbán Viktor miniszterelnök hivatala a Kossuth Lajos tér 2-4. szám alatt található. Itt dolgozik szóvivője, Szijjártó Péter is. Hogy hívják ezt a hivatalt most, és mi a rövidítése?
Már biztosan sikerült megtanulnia, hogy mi a rövidítése és a teljes neve az oktatási, egészségügyi és kulturális ügyekkel foglalkozó minisztériumnak. Mi is?
Január elsején jött létre a BKK, amiről még sokat fogunk hallani. Vajon mi ez?
Ha ön génkutató, a hazai őshonos tyúkfajták biodiverzitásával vagy poratkák vizsgálatával foglalkozik, esetleg filozófus, hova kell benyújtania ezentúl a pályázatait?
Ha idén feltalálná a vízzel hajtott autót, hol tudja levédetni a szabadalmat?
Ha véletlenül meg akarná vesztegetni egy rendőr vagy egy börtönőr, melyik szervezethez fordulhat, hogy leleplezzék a testületre rossz fényt vető megtévedt bárányt?
Ha egy távközlési szolgáltató átveri önt, és az ígért 60 csatorna helyett csak 54-et tud fogni a tévéjén, és nincs köztük a Romantica sem, melyik hatósághoz fordulhat?
Kérjük, fordítsa le a következő, teljesen értelmetlen példamondatot a rövidítések feloldásával: „A Nenyit nem rakták ki a Nyudu-KTVF-ben, de valaki szólt a KSZK-ból a KIM-nek, úgyhogy végül az ügy rendeződött.”
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.