Szabadlábon a moszkvai ingatlanügy gyanúsítottjai

2011.02.10. 13:46 Módosítva: 2011.02.10. 14:08

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szabadlábra helyezte Horváthné Fekszi Márta volt külügyi államtitkárt, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezetőjét és Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet.

Dezső Antal, Tátrai Miklós ügyvédje a tárgyalás után elmondta, hogy a bíróság szerint nem álltak fenn az előzetes letartóztatás feltételei, semmilyen kényszerintézkedés nem indokolt a gyanúsítottakkal szemben.
Papp Gábor, Horváthné Fekszi Márta védője jogszerűnek és tisztességesnek nevezte a döntést.

Rendőrök kísérik ki az egyik gyanúsítottat, Horváthné Fekszi Mártát  (Fotó: Szigetváry Zsolt)
Rendőrök kísérik ki az egyik gyanúsítottat, Horváthné Fekszi Mártát (Fotó: Szigetváry Zsolt)

Az ügyészség fellebbezett a határozat ellen, így az nem jogerős.

A bíróság épületéből távozó gyanúsítottak egyike sem nyilatkozott az újságíróknak.

A moszkvai kereskedelmi kirendeltség 2008-as értékesítése miatt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tett feljelentést. A hivatal olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek szerint a 2008-as pályázat nyertesével már 2005-ben volt egy előszerződés az épület eladására, amit végül még olcsóbban, piaci értékénél becslés szerint ötmilliárd forinttal kevesebbért játszott át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egy luxemburgi székhelyű cégnek.

Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezetője távozik az előzetes letartóztatásról folytatott tárgyalásról
Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezetője távozik az előzetes letartóztatásról folytatott tárgyalásról

Az ügyészség szerint a jogszerűtlenül megkötött, előnytelen szerződésről mind Horváthné Fekszi Márta akkori államtitkár, mind pedig Tátrai Miklós tudott, ennek ellenére azt a látszatot igyekeztek kelteni, hogy az értékesítés még nem történt meg.