Lázár János lemondott a szolgálati Audiról

2011.02.11. 13:43 Módosítva: 2011.02.11. 13:50

Két héten belül leadja szolgálati gépkocsiját Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere ezt pénteki siófoki sajtótájékoztatóján közölte.

Hozzátette, a jövőben nem kívánja senkinek a szolgálati gépjárművét igénybe venni.

Lázár János kedden még azt mondta, hogy a választók dönthetik el, megéri-e nekik, hogy egy 450 lóerős luxusautóval jár. A politikus szerint a tízhengeres Audi S8-as kiválasztásánál a márka nem, csak a biztonság számított. Naponta ingázik Hódmezővásárhely és Budapest között, havi hétezer kilométert tesz meg, ehhez pedig biztonságos autó kell neki, mondta.

Az autó bérleti díját felerészben a hódmezővásárhelyi önkormányzat, felerészben pedig a Fidesz-frakció fizette, így állták a havi 600 ezer forintos bérleti díjat és a havi 300 ezres üzemanyagköltséget.

Az Egyenlítő blogon közzétett fotó szerint az Audin lézerblokkoló is volt, ami arra szolgál, hogy semlegesítse a trafipaxot. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 1993-as kormányrendelet sorolta fel korábban a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat, a listán szerepelt a lézerblokkoló is, mint "gépjármű sebességmérő készüléket jelző vagy zavaró eszköz". Ez a kormányrendelet azonban 2003. október 27-ig volt hatályos, azóta az ilyen eszközök behozatalát, gyártását, kereskedelmét, birtoklását nem tiltja hatályos jogszabály.