Öt éve nem fizet Selmeczi az Apehnak

2011.02.11. 09:51
Kétmillió forinttal tartozik a nyugdíjvédelmi megbízott az adóhatóságnak egy, még 2005-ben történt ingatlanvásárlás kapcsán. Selmeczi azt mondja, részletfizetést kért a hatóságtól, de erre azóta sem érkezett válasz. A NAV szerint elképzelhetetlen, hogy egy benyújtott kérelmet öt éven át ne bíráljanak el.
Selmeczi Gabriella egy 2005-ös plenáris ülésen
Selmeczi Gabriella egy 2005-ös plenáris ülésen

Öt éve nem fizeti be kétmillió forintos adótartozását a hatóságnak Selmeczi Gabriella - írja a Hírszerző.

Selmeczi szerint az illetéktartozás egy 2005-ös ingatlanvásárlása nyomán keletkezett, amire ő részletfizetési lehetőséget kérelmezett az illetékhivatalnál. A hivatal viszont azóta sem bírálta el a kérelmet.

Pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a hírportálnak küldött válaszában azt írja: az illetékekkel kapcsolatos részletfizetési kérelmekről általában ennél jóval gyorsabban, néhány hónap alatt szokott dönteni a hatóság.

Tájékoztatásuk szerint ugyanis a beérkező részletfizetési kérelmek elbírálása folyamatos, és bár előfordul néha az ügyintézési határidő túllépése, de még ilyenkor sem évekről van szó.

Az illetékhivatalt és az adóhatóságot 2007-ben vonták össze, ami miatt kialakult bizonyos ügyirat-felhalmozódás, de ezt 2010 első negyedévében már megoldották, és általánosságban elmondható, hogy a feladatellátás azóta is a rendes ügymenet szerint zajlik - írják.

Az adóhatóság ugyanakkor kiemelte, hogy tájékoztatása csupán általános jellegű, titoktartási kötelezettsége miatt konkrét adatokkal nem szolgálhat.

A NAV válasza alapján annyi azonban mindenképpen megállapítható, hogy Selmeczi Gabriella részletfizetési kérelme valami miatt kimaradt az ügyirat-felhalmozódást 2010-ben felszámoló APEH-es munkákból.