Bírósághoz fordultak a melegfelvonulás szervezői

2011.02.16. 11:12
A Meleg Méltóság Menetének szervezői a TASZ és a Helsinki Bizottság segítségével bíróságon támadták meg a BRFK tiltó határozatát, amely nem engedi, hogy hosszabb útvonalon legyen a rendezvény.

A felülvizsgálati kérelem nyolc oldalon keresztül érvel, és kéri a BRFK határozatának hatályon kívül helyezését a Fővárosi Bíróságtól. Határozat három napon belül várható az ügyben.

A Szivárvány Misszió Alapítvány tavaly szeptemberben a Hősök terétől az Erzsébet térig jelentette be a június 18-i Meleg Méltóság Menetét. Ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság tudomásul vette, ám nemrégiben a szervezők úgy döntöttek, hogy egészen a Parlamentig folytatnák útjukat, hogy a beszédeket már ott tartsák meg. A rendőrség ezután váratlanul tiltó határozatot adott ki.

A BRFK azzal érvelt, hogy a felvonulás alatt Budapest közlekedése más útvonalon nem biztosítható. A rendőrség azt közölte: nem betiltották a felvonulást, csak a szervezők által bejelentetett új útvonalon nem engedélyezik azt. Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője azt közölte: a szervezők még nem jelezték, hogy megtartanák-e a rendezvényt az eredeti útvonalon. Viszont ha úgy döntenek, hogy azon mennek, megtehetik, hiszen azt a rendőrség korábban már tudomásul vette.