13 tagú marad az LMP választmánya

2011.02.20. 14:28

A jövőben 13 tagból fog állni az LMP választmánya, ismertette a a párt kétnapos, hétvégi kongresszusán hozott döntést Tordai Bence választmányi szóvivő vasárnap. A testületnek eredetileg is 13 tagja volt, de korábban felmerült, hogy esetleg csökkentenék a választmány létszámát.

A hétvégi kongresszuson döntöttek arról is, hogy eltörölik azt a korábbi korlátot, amely szerint a frakció négy tagot delegálhat a testületbe, mondta Tordai a sajtótájékoztatón, ahol felvágták a párt kétéves születésnapjára készült tortát.

A másik választmányi szóvivő, Csiba Kata arról beszélt: az LMP számára fontos, hogy hatékonyan és ütőképesen képviseljék politikájukat az ország minden pontján, ezért a kongresszus úgy döntött, hogy a választmánynak a jövőben hat regionális delegáltja is lesz. A választmányba bekerülnek majd funkciókra választott tagok, így például titkár, két - egy férfi és egy női - szóvivő, országos szervező, egy önkormányzatért és egy stratégiáért felelős ügyvivő. A párt parlamenti frakcióvezetője automatikusan a választmány tagjává válik. A testület tagjait, a párt két hét múlva esedékes következő kongresszusán választják meg.

Tordai Bence azt mondta, hogy az előző kongresszuson két, a szervezeti átalakításra vonatkozó javaslat is ugyanannyi szavazatot kapott, a mostani kongresszuson ezek elemeiből állt össze a végső döntés.
Tordai szerint a következő két évet az építkezésre szánják, és „ha minden jól megy”, akkor szerinte 2014-re a mai kormánypártok legkomolyabb kihívójává válhatnak.