Juhász: Elmegyek a meghallgatásra

2011.02.22. 10:55 Módosítva: 2011.02.22. 10:56

Ha meghívást kapok, természetesen elmegyek az albizottság ülésére, mert nincsen semmi takargatnivalóm, mondta az Indexnek Juhász Ferenc. A szocialista politikust, volt honvédelmi minisztert Csampa Zsolt, a testület fideszes elnöke akarja meghívni a honvédelmi bizottság elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának ülésére. Meghallgatnák a vesztegetéssel gyanúsított O. János dandártábornokot és Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost is.

Juhász Ferenc
Juhász Ferenc

A Hír Tv pénteki közlése szerint O. János dandártábornok korábban az ügyészségen azt állította: egyik alkalommal ő is jelen volt, amikor Fapál László honvédelmi államtitkár 4 millió forint kenőpénzt vitt át egy whiskys dobozba csomagolva Juhász Ferenc akkori miniszternek. A szocialista politikus határozottan cáfolta ezeket az állításokat.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos ezután a Legfőbb Ügyészséghez fordult, mivel úgy vélte:a Juhász Ferencre vonatkozó tanúvallomást a Budapesti Katonai Ügyészség figyelmen kívül hagyta, azaz - Budai szerint - el akarták tussolni az ügyet.

"A legvégsőkig bizonyítani fogom, hogy ez csak a Fidesz saját politikai kudarcát leplező színjátéka" - mondta Juhász Ferenc. Juhász szerint ha egy katonai vezetőt bűnszervezet vezetésével vádolnak, teljesen érthető, hogy egy vádalku keretében azt állítja, úgy tudja, "hogy valaki adott nekem valamit. Még jogásznak sem kell lenni ahhoz, hogy az ember tudja, ez igazán messze áll attól, amit bizonyítéknak lehet nevezni."

"Minden jogi lehetőséget fel fogok használni arra, hogy ezt a stigmát letöröljem magamról – jelentette ki Juhász Ferenc. A megalapozatlan állításokért nagyon sok millióval fog fizetni a Hír Tv és minden olyan sajtóorgánum, amely ezeket az állításokat kritikátlanul átvette".