Nem árulják el, mennyiért kapott óriás dolgozószobát Orbán

2011.02.24. 14:36 Módosítva: 2011.02.24. 14:37
Orbán majd akkor kaphat irodát a parlamenten kívül, ha az államadósság 60 százalék alá csökken. Arra azonban, hogy a Parlamenten belüli, új 180 négyzetméteres irodája mennyibe kerül, nem kaptunk választ.

Nem árulta el a miniszterelnök szóvivője az Index kérdésére, mennyibe került a 180 négyzetméteres parlamenti terem átalakítása, melyet Orbán Viktor használ mostantól saját irodájaként. Először a Blikk írta meg, hogy Orbán átköltözött az eddig reprezentatív célokra használt Nándorfehérvári terembe, amit ezért át kellett alakítani, de a Miniszterelnökség nem mondta el, mennyibe került mindez.

A számokat firtató kérdésünkre Szijjártó Péter szóvivő ugyan számokkal válaszolt, de azok egészen másra vonatkoznak. A szóvivő szerint egyedülálló egész Európában, hogy a miniszterelnök dolgozószobája a parlament épületében kapott helyet. Az európai hagyományban ugyanis a törvényhozás mindenütt a kormányzástól elválasztva működik, és ez a fizikai elhelyezésben is kifejeződik.

“Magyarország eladósodottságára tekintettel azonban jelenleg nincs lehetőség arra, hogy a többi európai országhoz hasonlóan rendezzük a kérdést” - állítja Szijjártó. Orbán Viktornak a szóvivő szerint majd akkor lehet parlamenten kívül dolgozószobája, ha az ország eladósodottsága a mostani 80 százalékról 60 százalék alá csökken.

Ezen a linken körülnézhet az eddigi miniszterelnöki dolgoószobában, és a Nándorfehérvári teremben.