Egyet sem gágogtak a libák

2011.03.03. 11:06 Módosítva: 2011.03.03. 14:32
Körülbelül harminc emberrel egy dóci tanyához vonult Zagyva György Gyula jobbikos parlamenti képviselő vasárnap este. Az ott lakó, három gyermekét egyedül nevelő férfi állítja, cigányellenes kijelentés is elhangzott.

A dóci Sipos Sándor gyermekei tizenkilenc autót számoltak össze vasárnap este a tanyájuk közelében. A férfi a Délmagyarország újságírójának elmondta, annyit látott, hogy katonai alakzatba rendeződve, harci indulókat énekelve, kancsikát csattogtatva vonul mintegy harminc ember a házuk felé.

Egyikőjük elkiáltotta magát: "Faszszopó cigányok, gyertek ki!" Majd egy nagy teljesítményű lámpával a férfi szemébe világítottak. Sipos Sándor állítja, egy korsót is feléje dobtak, de nem találták el.

"Ott álltunk egymással szemben, csendben. Tapintani lehetett a feszültséget, amit az állatok is éreztek, egyet sem gágogtak a libák, egyet sem vakkantott a kutya. Majd megjelent egy busznyi rendőr, akik elkezdték kifelé, az autók felé tolni a jobbikosokat. A gyerekeket még aznap este elvitték a rokonok", idézte fel a történteket. Sipos Sándor rendőri védelmet kért, és feljelentést tett.

A faluban azt beszélik, hogy nem ő volt a jobbikosok célpontja. Egy cigány családot kerestek, de nem találták, így került képbe a férfi.

Zagyva György Gyula megerősítette, hogy vasárnap Dócon volt, ahol egy tanyán meghívták őket egy teára. Majd a baráti társaságával, több mint harminc emberrel nem felvonultak, hanem sétáltak egyet. Zagyva szerint a rendőri intézkedés volt szabálytalan. Közölte: lemond mentelmi jogáról, ha eljárás indul ellene.

Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, "a rendőri intézkedés alapján garázdaság látszik megvalósulni", de a részleteket még tisztázni kell.