Hangszórókon szólnak rá a jogsértőkre Ózdon

2011.03.03. 17:17

Hangszórókat szereltek fel a térfigyelő kamerák mellé a Borsod megyei Ózdon, így a kapitányság ügyeletéről akár közvetlenül is rászólhatnak a jogsértőkre.

Az ózdi rendőrkapitányság egy belügyminisztériumi pályázat segítségével valósította meg a fejlesztést. A térfigyelő rendszert kiegészítették hangszórókkal, sőt a tartóoszlopokra a kaputelefonok működési elve alapján használható segélyhívót is felszereltek.

Egyedné Novodonszki Éva hozzátette: a közbiztonság javítása érdekében emellett gyalogosan és – a kapitányság elérhetőségeit is feltüntető – felmatricázott járművel is járőröznek majd a településen; a csapatban rendőr, közterület-felügyelő és városőr teljesít szolgálatot. Létrehoznak továbbá egy zöldszámot, és szórólapokat, kérdőíveket juttatnak el a lakossághoz, mert kíváncsiak arra, mit várnak el az emberek a hatóságtól.

A szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy Ózd közbiztonsági szempontból kiemelten veszélyeztetett település. A városban azonban több éve eredményesen működik a kapitányság ügyeletére bekötött térfigyelő rendszer.

A fejlesztéstől a rendőrség azt várja, hogy a folyamatos jelenlét révén jelentősen javul majd a közterületek közbiztonsága, a kamerák, a hangszórók és a segélyhívók használatával pedig a megelőzést szeretnék elősegíteni, és növelnék a tettenérések számát.