Jusztina
10 °C
27 °C

Jövő nyárra lesz 4200 új rendőrünk

2011.03.06. 15:47

A jövő év nyaráig 4200 rendőr áll szolgálatba, ami - a fluktuációt is figyelembe véve - 3500-zal emeli az állomány létszámát, olvasható a Belügyminisztérium vasárnapi közleményében. Vasárnap 1800 tiszthelyettes tett szolgálati esküt a Hősök terén a miniszterelnök előtt.

Az 1800 tiszthelyettes fele januártól a Készenléti Rendőrség állományában teljesíti szakmai gyakorlatát próbaidős, hivatásos jogviszonyban. A modulrendszerű képzésben részt vevők pedig próbaidősként az ország négy rendészeti szakiskolájában, az Adyligeti Rendészeti Szakközépiskolában, a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskolában tanulnak, közterületi szolgálatukat július 1-jén kezdik meg.

A közlemény kitért arra: azoknak, akik esküjükhöz híven látják el szolgálatukat, a kormány új életpályát, lakhatást és továbbképzést biztosít, valamint a családfenntartás biztonságát nyújtja. A rendőrség önbecsülésének megerősítése, az emberek bizalmának újbóli elnyerése csak az állomány tagjainak feddhetetlenségével és szakszerű munkával érhető el. E célok elérésének a Belügyminisztérium kiemelt jelentőséget tulajdonít - áll a tárca közleményében.