Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Orbán: A bűn felszaporodott

2011.03.06. 13:32 Módosítva: 2011.03.06. 13:57
Orbán Viktor szerint Magyarország rendet és biztonságot akar. A miniszterelnök 1800, próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőrnek azt ígérte, emelkedik az életszínvonaluk.

A budapesti Hősök terén esküt tevő próbaidős tiszthelyettesek előtt a kormányfő kijelentette, a mostani eseménynek az ad különleges rangot, hogy  a tiszthelyettesek a legnehezebb és legszebb időszakban kezdik meg hivatásukat, abban az évben, amikor Magyarország megújul.

"Nyitva áll a züllés mélységei felé vezető út"

Orbán szerint mindazoknak, akik szeretik a hazájukat, itt akarják leélni az életüket, itt akarnak biztos jövőt a gyermekeiknek, együtt, összefogva kell visszarántaniuk az országot a szakadék széléről. "Hazánk a szakadék szélén egyensúlyozik: gazdasága legyengült, feje búbjáig eladósodott, a tisztességes munkának még nincs becsülete, a családok tekintélyes része még szegény és napi megélhetési gondokkal küzd, a bűn felszaporodott, és még nyitva áll a züllés mélységei felé vezető út" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzáfűzve: Magyarország megújulásért kiált, rendet és biztonság akar.

D  FO20110306006

"A hazának ma égető szüksége van önökre. Sokat is várunk önöktől. És a becsületes, eredményes munkáért önök is sokat várhatnak a hazájuktól. Most az önök szakmája is átalakul. Az átalakulás lezárultával az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit" - mondta a miniszterelnök a próbaidős tiszthelyetteseknek. A kormányfő lmondta: új rendőrgenerációt indítanak útjára, és reményét fejezte ki, hogy munkájuk beépül "a most újjászülető, erős, gyarapodó, önbizalmát és önbecsülését visszanyerő Magyarország jövőjébe".