Hillary Clintontól kap díjat Oszolykán Ágnes

2011.03.08. 12:33

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter "Bátor nő" díjat ad Osztolykán Ágnesnek, az LMP képviselőjének kedden Washingtonban. A "Women of Courage"-díjjal az amerikai diplomácia vezetője minden évben olyanokat jutalmaz, akik kivételes bátorságról és vezetői képességekről tettek tanúbizonyságot a nők jogainak és fokozottabb társadalmi szerepvállalásának elősegítése ügyében.

Az esemény díszvendége az amerikai elnök felesége, Michelle Obama lesz. Osztolykán Ágnes a rendezvényen interjút ad a CBS és a SKY News televízióknak.

Osztolykán előbb tanárként, majd a Soros Alapítványnál dolgozott. 2002-től dolgozik köztisztviselőként. Osztolykán felelt az Évtized Program köré felálló titkárság felállításáért és működtetéséért. Az Évtized Program egy olyan nemzetközi kezdeményezés, amelynek célja, hogy kormányok, kormányközi és civil szervezetek együtt a roma civil társadalommal siettessék a fejlődést, hogy a romák életminősége javuljon. A titkárság azóta kivált az országok közigazgatási struktúrájából és független alapítványként működik Budapesten. Több alapítvány és civil szervezet alapításában és működtetésében vett részt. Közreműködik az “Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” című programban, mely egy mellrák szűrő és felvilágosító kampány hátrányos helyzetű nőknek.