Lassú és megalázó eljárás a távoltartás elrendelése

2011.03.08. 08:25

Verte a feleségét, fajtalankodott az asszony előző házasságából származó lányával egy börtönviselt férfi, akit felesége - és egyben egykori börtönbeli nevelője - jelentett fel. Feljelentést azután tett a nő, hogy a férfi megerőszakolta a lányát.

A Népszabadságnak a nő azt mondta, hogy mikor lányát kihallgatták, a teremben várakozó idegenek előtt tette fel a kérdéseit az ügyeletes rendőr. Először nem kaptak női nyomozót sem. Ráadásul elveszett a rendőrségen az ügy aktája is.

A rendőrök nem foglaltak le bizonyítékokat, pedig lett volna lehetőség, nem volt helyszíni szemle sem. A lánnyal az eljárás alatt négyszer mondatták el az átélt borzalmakat. A férfit csak hat hónappal a történtek után hallgatták ki, addig egyébként folyamatosan zaklatta a családot.

Egyszer sem állították elő, nem vették őrizetbe, mindössze 30 nap távoltartást rendeltek el ellene a Gödöllői Városi Bíróságon. A szakszerűtlen és lassú nyomozás miatt panaszt tett a lány anyja, de az eljárást a belső vizsgálat szakszerűnek találta. Az eljárás egyébként másfél éve tart.