Szaporák a jobbosok, de még tőlük is kihalhat a magyarság

2011.03.08. 11:50
A Jobbik javaslatára tartanak kedden népesedési vitanapot a Parlamentben, de ha kicsit megkapargatjuk a felszínt, az derül ki, hogy a jobbikos képviselőknek van a második legkevesebb gyerekük a Házban. A KDNP viszont nemcsak prédikálja a nagycsaládot, ők az egyetlen frakció, akik szaporítják is a magyarságot. Ha azonban egybeszámoljuk a két jobbos kormányfrakciót, kiderül, hogy a nemzetért főállásban aggódók sem teszik meg azt, amit mindenkitől elvárnának.

Nem csinál pelenkát a szájából a KDNP - nyugtázhattuk a statisztika láttán. A 37 tagú képviselőcsoport tagjainak 89 gyereke van, ami 2,4-es átlagot jelent, vagyis a deklaráltan nagycsaládpárti, az abortuszt mereven elutasító párt képviselői - ebből a szempontból - a személyes életükben is azt teszik, amit a szószékről hirdetnek. (A számokat a képviselők 2010 önéletrajzából vettük, a frakciók nem adtak frissebb adatokat. Ha a 2010-es cv-ben szó esett terhességről, ott plusz egy gyerekkel kalkuláltunk, kivéve a jobbikos Duró-Novák-bébit, mert arról tudjuk, hogy még nem született meg.)

Rétvári Bence
Rétvári Bence

A KDNP-frakciónak csupán két olyan tagja van, akinek nincs gyereke, egyikük a KIM államtitkára, Rétvári Bence, másikuk pedig a XIII. kerület képviselője, Spaller Endre.

Jobbak minálunk

A teljes Parlament átlaga fejenként 1,77 gyerek, ami azt jelenti, hogy ezen a területen a politkusok, egészen rendhagyó módon, jobbak az átlagembernél. Az átlagmagyarnak ugyanis 1,3 gyereke születik, miközben a népesség középtávú szinten tartásához 2,1 kellene, a gyarapodáshoz pedig értelemszerűen annál több.

Hiába a sok sóhajtozás és nemzethalál-vízió, a Fidesz, bár a második helyre futott be a parlamenti gyerektoplistán, saját maga sem képes teljesíteni, amit kimondott-kimondatlan elvárásként megfogalmaz. A párt 226 képviselőjének ugyanis 430 gyereke van, ami 1,9-es átlagot jelent, vagyis ha az egész ország egyetlen, gigantikus Fidesz-frakció lenne, a végén akkor is kikopnánk a Kárpát-medencéből, csak lassabban, mint így. Viszont ne essünk át a szoptatópárna túloldalára: ez igen szép eredmény, sokkal jobb az országos átlagnál.

Majdnem összejön a családi nagypályás csapat

A Fideszé az összes dobogós az egyéni versenyben: itt találtuk meg a Ház legnagyobb családját bevállaló képviselőt, Rónaszékiné Keresztes Mónika személyében. A 49 éves hegedűtanár ugyanis hétszeres anyuka és január óta már nagymama is, amiért őszinte tisztelettel emeljük meg az orrszívó porszívónkat. Őt követi Balogh József hat gyerekével, illetve Varga István 5 saját és egy nevelt gyerekkel, majd Bencsik János, Ékes Ilona, Lakatosné Sira Magdolna vagy épp a pártelnök, Orbán Viktor 5-5 gyerekkel. (Az átlagos KDNP-s igen termékeny, de nem képes igazán kiugró teljesítményre, 5 gyerek fölé ugyanis egyikük sem tudott jutni, ötgyerekes viszont négy is van a kicsi frakcióban.)

Rónaszékiné Keresztes Mónika és Kövér lászló
Rónaszékiné Keresztes Mónika és Kövér lászló

A fideszes pártelnököt jócskán lemaradva követi Navracsics Tibor és Rogán Antal a maguk két-két gyerekével. Kósa Lajosnak három, Pokorni Zoltánnak vagy Révész Máriusznak viszont már négy gyereke van.

Itt találtuk a legtöbb unokát is, összesen 15-öt. Fónagy Jánosnak egy, László Tamásnak pedig egyenesen hat unokára kell vigyáznia nagypapaként.

Ha hihetünk az önéletrajzoknak, 52 képviselőnek, vagyis nagyjából negyedüknek nincs gyereke. Köztük van Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, vagy Kocsis Máté, a VIII. kerület polgármestere.

Egy európai értelemben vett progresszív tenyészkan is javította a szocialista átlagot

Harmadik helyre futott be az MSZP, 1,77-es átlaggal. A szocialistákra az a jellemző, hogy a Fidesszel ellentétben szinte mindenkinek van gyereke - 58-ból 52-nek - viszont nem jellemző a nagycsalád. Amit senki sem vehet el Fletó Fletonovicstól: Gyurcsány Ferenc négy gyerekével igazi baloldali tenyészkan, vele csak Ujhelyi István veszi fel a versenyt.

Mesterházy Attila felesége és két gyermeke társaságában
Mesterházy Attila felesége és két gyermeke társaságában

A jelenlegi pártelnök, Mesterházy Attila középkategóriás a maga két gyermekével, akárcsak Lamperth Mónika vagy Hiller István.

A hat gyerektelen csoportjába főként a fiatalabb generáció tagjai tartoznak, Baracskai József, Bárándí Gergely vagy épp a friss házas Molnár Csaba.

Csak beszélnek róla

A Jobbik a verbális keménykedésben bajnok, a gyakorlatiban sokkal kevésbé. A megélhetési nemzetféltő szélsőjobboldaliak 46-an 60 gyereket hoztak össze, ami 1,4-es átlag. Szánalmas - törhetnénk pálcát az árpádsávos-mellényes frakció fölött, de az igazsághoz tartozik, hogy a jobbikosok a parlamenti átlaghoz képest igen fiatalok, ami természetesen rontja az eredményüket, ami így pár éven belül is jelentősen javulhat. De egyelőre az a helyzet, hogy ha Magyarországon mindenki jobbikos képviselő lenne, rövid idő múlva egy fia magyar nem maradna Pannóniában.

Az ismert politikuspárnak, a Dúró Dóra-Novák Előd-duónak ugyan útban van már az első gyermeke, de mivel még nem született meg, nem számoltuk bele. Rajtuk kívül szintén nincs gyereke például Staudt Gábornak, Szávay Istvánnak vagy Zagyva György Gyulának se, összesen 19-en nem szülők még a frakcióban. A pártelnök Vona Gábor sem áll fényesen, hiszen csak egyetlen fia van, a 2005-ben született Benedek.

Varga Géza
Varga Géza

A gyermekesek élbolyában viszont ott találjuk az egykori jogvédőt,  Gaudi-Nagy Tamást, vagy Hegedűs Lórántnét a maguk három-három gyermekével, a listavezetői poszton pedig két négygyerekes apa, Kulcsár Gergely és Varga Géza osztozik.

Ki hordja majd a batikolt rugdalódzót?

Aggódhatunk az ördögpálcás- és városibiciklista-utánpótlás miatt is, a sereghajtó LMP ugyanis csak 0,73-as átlagot tud felmutatni. 15-ből 6-nak van egyáltalán gyereke. A legtöbb gyermeket az 52 éves, a termékeny MDF-ből érkezett Mile Lajos vállalta, akinek három fia van. utána következik a sorban Ertsey Katalin, Szilágyi László  és Karácsony Gergely, akiknek két-két gyerekük van. Szabó Tímeának és Osztolykán Ágnesnek egy-egy fia van. Az LMP-re ugyanakkor még inkább igaz, hogy fiatal koruk miatt elvileg még bőségesen születhet ökutudatos politikuscsecsemő.

Mile Lajos
Mile Lajos