Szabina
2 °C
15 °C

Csendőrség alakul Tiszavasváriban

2011.03.10. 13:38
Heteken belül megkezdi működését a csendőrség Tiszavasváriban. Fülöp Erik, a város jobbikos polgármestere azt mondta, hogy a közmunka ésszerűtlen megszüntetése az elmaradottabb keleti régióban fokozottan érezteti hatását.

A városőrség létrehozása már a Jobbik helyi programjában is szerepelt. A képviselőtestület januárban döntött a szervezeti struktúráról, tíz ember kezdi meg a munkát ebben a hónapban.

A közterület-felügyelő intézkedésre jogosult, így a csendőrként vagy városőrként szolgálatban lévő személyek feladata elsősorban a bűnmegelőzés lesz, akik kapcsolatban állnak majd a polgárőrséggel és a rendőrséggel egyaránt.

A polgármester úgy gondolja, már annak visszatartó hatása lesz, hogy a bűnözéssel jelentősen fertőzött peremterületen folyamatosan jelen lesznek. Már most sok önkéntes jelentkezett, hogy szeretnének részt venni a munkában, mondta a polgármester.

Hozzátette: a közbiztonságot erősíteni hivatott új szervezet ünnepélyes keretek között kezdi majd meg működését. Fülöp Erik megjegyezte, semmilyen akadálya nincsen annak, hogy a tíz fővel induló szervezet a csendőrség nevet használja.