Kirúgták a HM helyettes államtitkárát

2011.03.11. 10:53
Rendkívüli körülmények között, azonnali hatállyal kirúgták a Honvédelmi Minisztérium (HM) jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárát, értesült a Népszabadság. Tóth Zoltán József eltávolításának köze lehet a Zrínyi Kommunikációs Kft. ügyeiben tett feljelentésekhez.

Orbán Viktor miniszterelnök a honvédelmi miniszter javaslatára azonnali hatállyal felmentette a HM a jogi ügyekért felelős helyettes államtitkárát, írja a nol.hu.

Tóth Zoltán József kirúgásának állítólag a Zrínyi Kft.-vel kapcsolatos feljelentésekhez is köze lehet. Hende Csaba honvédelmi miniszter nemrég a nyilvánosság előtt jelentette be: a legfőbb ügyészhez fordul a Zrínyi Kommunikációs Kft. bűncselekménygyanús ügyei miatt. A tárca ugyanis több mint húsz gazdasági jellegű bűncselekményt, egyebek mellett hűtlen kezelést és magánokirat hamisítást tárt fel a vizsgálata alatt. A főleg hűtlen kezelés gyanúját felvető ügyekben eltűnt pénzeket a tárca polgári peres úton próbálja visszaszerezni, jelentette ki Hende Csaba a köztévének adott interjújában.

A lap megkereste a Honvédelmi Minisztériumot is, a tárca megerősítette a helyettes államtitkár távozását. Ugyanakkor csak annyit közöltek: Tóth Zoltán Józsefet "a vele való egyeztetést követően, személyes okból mentették fel azonnali hatállyal". Hozzátették: a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvény alapján a helyettes államtitkár felmentése "nem indoklásköteles".