Milupa tápszereket hívtak vissza

2011.03.11. 23:43
Kétféle tápszert hívott vissza a forgalomból a Numil Kft. pénteken, mert a termékekben az előírtnál magasabb mennyiségű vitamint és ásványi anyagot találtak a termékminták bevizsgálása során.

A gyártó cég a kizárólag gyógyszertári forgalomban előforduló Milupa Komfort 1, jövő év március tizenhatodikai és jövő év április huszonegyedikei lejáratú, illetve a Milupa Milumil HA1 ez év december huszonkilencedikei és jövő év február huszonnegyedikei lejáratú termékeinek visszahívását rendelte el.

A termék elfogyasztása esetén szorulás, ritkább esetben hányás és hasmenés fordulhat elő.

A vitaminok és ásványi anyagok megemelkedett mennyiségének legvalószínűbb következménye a tápszer elutasítása, a megszokottól eltérő szín, íz és illat miatt.

Bár a további széleskörű mintabevizsgálások során hasonló anomáliákat nem tapasztaltak, a Numil Kft. úgy döntött, hogy tekintettel a terméket fogyasztó gyermekekre, fokozott elővigyázatossággal kíván eljárni, ezért a tápszereket visszahívja.

A cég jelezte: a visszahívás kizárólag a fent említett lejárattal rendelkező két termékre vonatkozik.

Tájékoztatásuk szerint a cég már felvette a kapcsolatot a termék forgalmazóival és tájékoztatták a hatóságokat is.

A gyártó a termékeket visszaveszi és az árát megtéríti. Az érintettek a részletekkel kapcsolatban termékek csomagolásán is megtalálható 06 80 331-233-as zöldszámon érdeklődhetnek.

Egy évvel ezelőtt lisztérzékeny gyerekekre veszélyes Milupák kerültek a boltokba.