Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Újabb 800 millió Orbán és Schmitt védelmére

2011.03.11. 20:52
Az államfő és a miniszterelnök védelmét is a terrorelhárítók biztosítják. A központ idén közbeszerzés nélkül még 800 millió forintot költhet el technikai eszközeinek fejlesztésére - hogy pontosan mire, azt nem árulják el. A szocialisták tiltakoznak az eljárás miatt.

A terrorfenyegetettség erősödése és a miniszterelnök, illetve az államfő biztonságának megerősítésére költ 800 millió forintot a tavaly létrehozott Terrorelhárítási Központ, ami emellett több mint 10 milliárd forintból gazdálkodik 2011-ben. A pénzt nemzetbiztonsági okokra hivatkozva közbeszerzés nélkül költik el és azt sem mondják meg, hogy mire, hangzott el pénteken az RTL Híradóban.

Nemzetbiztonsági okokból kértek felmentést a közbeszerzési eljárás alól a parlament rendészeti bizottságától. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: olyan versenyelőnyt nem kellene adni a bűnözőknek, hogy tudják, milyen eszközökkel rendelkeznek a bűnüldözők, ezért van az, hogy a TEK munkájához szükséges eszközök beszerzése nem nyilvános.

A miniszterelnök szóvivője szerint csak a központ szakemberei mondhatnák meg, hogyan erősödött a terrorfenyegetettség és milyen veszélyben van az állam és kormányfő, de nem tehetik. A szocialisták ezt kifogásolják.

Harangozó Tamás MSZP-s parlamenti képviselő azt mondta: nem kaptak megnyugtató választ arra, milyen új terrorfenyegetettség jelent meg az országban és mi fenyegeti a miniszterelnököt, mi indokolja a beruházásokat.

A szocialista képviselő szerint tavaly a terrorelhárító központ ugyanilyen célra, ugyancsak közbeszerzés nélkül költhetett el csaknem 10 milliárd forintot.  • Bérelnék
  • Hírek