Mindenki megkapta ezen a szép napon

2011.03.15. 13:38

Fontosabb részletek
  • "Nem tűrtük el 1848-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 1956-ban és 1990-ben sem, hogy Moszkvából diktáljanak, most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk" - mondta Orbán Viktor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartott beszédében.
  • Mesterházy Attila az MSZP elnöke a Pilvax közben tartott megemlékezésen úgy fogalmazott: alkotmányos puccs zajlik Magyarországon.
  • Az Erzsébet híd pesti hídfőjénél több tízezren demonstráltak a médiatörvény ellen. A civil tüntetés főszervezői szerint a médiatörvény a módosítások után sem felel meg az európai normáknak.
  • A rendőrség Gyöngyöspatán négy embert állított elő, a Hősök terén tartott felvonuláson pedig egy tucat emberrel szemben intézkedtek feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel miatt. Ott többen a rendőrökre támadtak, őket elfogták.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Áder János, a Fidesz EP-képviselője hosszú idő után először beszélt nyilvános magyarországi rendezvényen. A Fidesz egykori frakcióvezetője Veszprémben szólt a városi ünnepségen.

    "Hazánk nyugatos polgárosodása felé tett meg egy-egy fontos és semmi mással nem pótolható sorsdöntő lépést" - vont párhuzamot 1848 és 1956 között. (MTI)

  • D CIM20110315001
  • "Orbán olyan szomorú, hogy biztosan óriási titkokat tud, amelyeket a választók elől is eltitkol. De a titkok ki fognak derülni: a cionisták és a rosenbergek ármánykodását mindenki látja", mondta ifj. Hegedűs. Később támadta a katolikus egyházat, mert nem akarják megtéríteni a zsidóságot, és a reformátusokat is bírálta, amiért nincsenek térítő missziók.

  • Az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarország nemzeti ünnepe alkalmából magyar ételeket is kínáltak kedden a központi épületek éttermeiben Brüsszelben. Az uniós intézmények alkalmazottai Jókai-bablevest, körözöttes palacsintát, csirkepaprikást és mákos bejglit is választhattak az étlapról. A helyi szakácsok magyar mesterektől tanulták meg a nemzeti ételek receptjeit. Az Európai Bizottság éttermében még a következő napokban is lesz egy-egy magyaros fogás. (MTI)

  • Emil Boc román miniszterelnök üzenetben üdvözölte március 15-ét. Méltatta a romániai magyarok érdemeit, Románia elkötezelődését a kisebbségi jogok mellett és a két nép békés együttélését. Külön kiemelte, hogy mennyit tett a kormányon lévő RMDSZ a költségvetés stabilizálásért. (MTI)

  • cikkünk a témában:

    Orbán helyretette az EU-t a 15-ei napsütésben

    Orbán Viktor nem tűri, hogy Brüsszelből diktáljanak a magyaroknak. Nem tűrtük ezt Bécstől és Moszkvától sem. Egészen más volt idén a hangulat az állami ünnepségen, mint az utóbbi években.

  • Tarlós István főpolgármester nagy derültséget keltett ünnepi beszédével, amikor azzal kezdte, hogy idén hiába keres a fővárosi ünnepségen kordont vagy esernyőt. (Ezekkel védték az utóbbi években elődjét, Demszky Gábort március 15-i bneszédein a tojásdobálóktól.)

    Tarlós 1848 hősei közül Batthyány Lajos miniszterelnök érdemeit ajánlotta leginkább hallgatói figyelmébe.

  • Több mint egy tucat embert állítottak elő a rendőrök a Hősök terén egy előre bejelentett rendezvényen, közölte a BRFK. Feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében vettek részt, ezzel szabálysértést követtek el, ezért intézkedtek a rendőrök. Többen rájuk támadtak, őket elfogták. Két ember ellen eljárás indul hivatalos személy elleni erőszak miatt. A rendezvényt lefújták, mert az "elveszítette békés jellegét".

  • Kirakták a 3-kor kezdődő Jobbik-gyűlés díszletét a Gödör mellett. A felirat: "Az igazság szabaddá tesz". A szöveg az auschwitzi haláltábor kapuján lévő "A munka szabaddá tesz" felirat utánérzésének tűnik.

    Update: Mint arra egy olvasónk felhívta a figyelmet, a Bibliában szerepel ez az idézet. A provokatív szándékot ettől függetlenül nem nehéz felfedezni abban, hogy éppen ezt választották.

  • Novák Előd, a Jobbik alelnöke azt mondta: a korábban feloszlatott gárdának három nagyobb csoportja tevékenykedik jelenleg az országban, a keddi gárdistaavatás nem az Új Magyar Gárda rendezvénye volt. (FH)

  • Molnár Gyula szocialista politikus, volt újbudai polgármester sok fényképet készített Tarlós Istvánról a fővárosi ünnepségen, a Batthyány-örökmécsesnél. A képeket telefonjával rögzítette.

    Korábban az MSZP gyűlésén Gyurcsány Ferenc fotózott a telefonjával.

  • Ifj. Hegedűs szavai szerint kitiltotta a templomból a TV2 stábját, mert "az az adó a szennyet árasztja a népre, a Való Világot, amiben a gyerekek is láthatják az erkölcstelenséget".

  • Gyöngyöspatán jogvédők tartottak rendezvényt. A település az ott felvonuló, Magyar Gárdához köthető polgárőrök megjelenése miatt vált érdekessé. Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány vezetője azt mondta, hogy a településen nem cigányterror, hanem új nyilas terror van.

    "Mikor paramilitáris csoportok nyugodtan grasszálhatnak a faluban és átvehetik az állam erőszak-monopóliumát, úgy tűnik, mintha Magyarország nyilas állam lenne" - mondta többek között. (MTI)

  • Szeged polgármestere, az MSZP-s Botka László többek között ezeket kérdezte ünnepi beszédében: "Hogy lehet az, hogy 2011-ben ismét érvényes a tizenkettőből az első, a kívánjuk a sajtó szabadságát? Hogy lehet az, hogy több mint másfél évszázad után a negyedik és a hatodik pont a közös teherviselés és a törvény előtti egyenlőség értelmezéséről kell vitatkoznunk? Hogyan kerülhetünk ilyen történelemmel, ilyen példákkal és elődökkel a XXI. századi Európa szégyenpadjára?"

    Szegeden a városi képvislettel bíró pártok együtt ünnepeltek. (MTI)

  • Ifj. Hegedűs szerint Heller Ágnest a 2006-os eseményekről mondott hazugságai miatt ki kellene rekeszteni a kultúra, az oktatás vezető pozícióiból. "Mert ha mi nem rekesztjük ki őket, ők rekesztenek ki minket", tette hozzá.

  • Nagy a tömeg a Parlament bejáratánál. Az ünnep alkalmából ingyenes idegenvezetést tartanak a házban, úgynevezett nyílt nap van. Sokan gyerekekkel várnak, hogy bejussanak. A sor már egy kilométer hosszú, körülbelül három óra végigállni, és mivel a nyílt nap este hatig tart, ezért aki most indulna, az már valószínűleg nem juthat be. (MTI)

  • Rezesbanda muzsikájával hangolja közönségét a Jobbik. A párt a Deák térnél tart ünnepséget, ami háromkor kezdődik. Tavaly ilyenkor többen voltak a Jobbik ünnepségén, most körülbelül ezren lehetnek.

  • Elkezdődött a Jobbik ünnepi programja a Deák térnél. Sokan az utolsó percben érkeztek, az Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út sarkától az Anker közig állnak a szimpatizánsok.

    A műsor azzal kezdődött, hogy Pörzse Sándor képviselő köszöntötte a gyöngyöspatai jobbikoskat.

  • Orbán: Véget ért a bolyongás

  • A Belgiumi Magyarok Szövetségének szervezésében Brüsszelben megkoszorúzták Jósika Miklós író, újságíró, 1848-as képviselő, a kossuthi Honvédelmi Bizottmány tagja emléktábláját. Jósika, a magyar romantikus regény megteremtője a szabadságharc bukása után bujdosni kényszerült, távollétében halálbüntetéssel sújtották. Feleségével együtt néhány évig Brüsszelben, majd Drezdában élt. (MTI)

  • cikkünk a témában:

    A medencében remek a hangulat

    Hétfőn és kedden összesen három edzést tartott Szentendrén a férfi vízilabda-válogatott. Kemény Dénes tájékoztatása szerint már a hétfői két edzés is nagyon jó hangulatban zajlott, hasznos volt, az ünnepnapon tartott gyakorlás során pedig úgy kellett visszafogni a játékosokat. (MTI)

  • Négy embert előállítottak a rendőrök Gyöngyöspatán azért, mert nem igazolták magukat. A faluban fokozott ellenőrzést rendeltek el korábban, ami azt jelenti, hogy a rendőrök igazoltathatnak bárkit. Most is ez történt, négyen azonban megtagadták ezt, ezért őket előállították, és szabálysértési eljárást indítottak ellenük, mondta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. László Attila, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület vezetője szerint biztosan nem az ő polgárőreiket állították elő. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy az előállítottak egy olyan szervezethez tartoznak, amelynek tagjai napok óta a faluban vannak. (Független Hírügynökség)

  • A Jobbik ünnepén Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda Mozgalom kapitánya arról beszélt, hogy "vidéken a fekete halál nevű ragály szedi áldozatait az idős, védtelen emberek körében". Fekete halálnak a pestist nevezték a középkorban.

  • Szegedi Csanád, a párt EP-képviselője azt mondta, hogy ugyan részt vesznek az alkotmány (vagy új nevén alaptörvény - szerk.) parlamenti vitáján, de nemmel szavaznak majd. A Jobbiknak ugyanis csak a Szent Korona alapján készült alkotmány lenne elfogadható.

  • Szegedi Csanád szerint már nem cigánybűnözés, hanem gyilkos cigányterror van Magyarországon.

  • cikkünk a témában:

    Miskolci diákokat vettek őrizetbe Kassán

    A szlovák rendőrség tiltott önkényuralmi jelképek használata miatt őrizetbe vett hétfőn három miskolci diákot Kassán. Egyiküket még aznap szabadon engedték, a másik két diák kedden mehetett haza. A diákok Esterházy János szobrának avatásán vettek részt. (FH)

  • Ha egymillióan nem is, néhány ezren biztosan lesznek a sajtószabadságért rendezett tüntetésen. Folyamatosan érkeznek az emberek az Erzsébet híd pesti hídfőjéhez, a hangszórókból békebeli slágerek szólnak. A Facebookon eddig 3484-en jelezték részvételüket.

  • Az Erzsébet hídnál üres transzparenseket osztogatnak, amelyekre a tüntetők maguk írhatják fel üzeneteiket. Eddig az alábbi művek születtek: "Ha Isten veletek, őt ki ellen(őrzi)?" "Szabad a csók." "Megunja és hazamegy." "Ha nem írom, fizetnek." "Megmondom helyettem." "Kerteljük műveinket." "Sajtószabadság, egyenlőség, nagy testvér."

  • "Magyarnak lenni nem más, mint minden nap küzdeni a szabadságért. Aki nem küzd, az nem magyar" - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a párt rendezvényén.

    Az nem teljesítmény, ha valaki nem rosszabb mint Gyurcsány, mert nála lejjebb csak a pokol van - értékelte a mostani kormányfő, Orbán Viktor teljesítményét.

  • Az uniós elnökség keretében kukoricán térdepeltetné uniós diplomatákat egy bezárt vidéki gyárban.