Kukoricán térdepeltetni az EU-diplomatákat

2011.03.15. 18:12
Nem elég az Európai Uniónak, hogy Orbán Viktor kiosztotta, Vona Gábortól is kapott egy pofont március 15-én. A Jobbik-elnöktől egy bezárt vidéki gyárban kapnák meg a magukét a diplomaták. A Fidesz a gazdagok pártja.

Néhány kiemelten durva megnyilvánulást leszámítva a maga módján visszafogott műsort tartott a Jobbik nagyjából négyezer ember előtt a Bajcsy-Zsilinszy út és az Andrássy út kereszteződésében. Talán a Gödör közelsége tette, talán a szép tavaszi délután, de ilyenkor tényleg csak a legmegátalkodottabbak gyűlölködnek.

Vona Gábortól, a rendezvény fő fellépőjétől meglepő módon az uniós diplomaták kapták meg a leginkább. A frakcióvezető szerint az uniós elnökség keretében a diplomatákat kukoricán kellene térdepeltetni egy bezárt vidéki gyárba,n luxusszállodák és osztriga helyett, hogy lássák, mit tettek az országgal. Ezt azért mondta, mert a kormány szerint az uniós elnökség legfontosabb feladata az euró stabilitása, a rendőrség szerint pedig az uniós rendezvények biztosítása. A Jobbik szerint viszont lennének ennél fontosabb feladatok is. A nap veszetese egyértelműen az Európai Unió, amely Orbán Viktortól is megkapta a magáét.

Vona szerint az MSZP a magyar történelem legmocskosabb pártja, a tolvajok pártja volt, a Fidesz viszont a gazdagoké. A Fidesz a gárdának ígért két pofont, de az egész társadalomnak keverte le, mondta. A Széll Kálmán terv ellenében kidolgozzák a IV. Béla tervet, melyben az államadósság újratárgyalsa, a devizahitelesek megsegítése, a szülői életjáradék kidolgozása és a csendőrség felállítása is fontos részlet, szociális támogatást pedig csak húszéves kor felett kaphatnának az anyák (további részleteket később árul majd el a tervből).

Magyarnak lenni annyi, mint minden nap küzdeni a szabadságért, mondta Vona, aki tovább is fűzte a gondolatot: aki nem küzd, nem magyar. A Fidesz teljesítményéről annyit mondott, Gyurcsánynál nem nagy dolog jobbnak lenni, mert nála csak a pokol van lejjebb.

Keményebben csapott oda Szegedi Csanád, a Jobbik EP-képviselője, aki azt mondta, a cigánybűnözés helyett most már gyilkos cigányterror uralkodik vidéken. Beszélt az alaptörvényről is, ami szerinte elfogadhatatlan, csakis a Szent Korona-tanra alapuló ősi alkotmányt fogadjék el. A Fidesz az MSZP bűntársává sarjadt a képviselő szerint, és ha máshogy nem megy az elszámoltatás, kétharmaddal olyan törvényt kellene alkotni, hogy minden Gy. F monogrammal rendelkező, 1961-ben Pápán szültetett egykori miniszterelnököt életfogytig börtönbe lehessen zárni.

Juhász Tamás, az Új Magyar Gárda Mozgalom kapitánya azt mondta, vidéken a fekete halál nevű ragály szedi áldozatait, amit nem pontosított, de a közönség reakciója alapján úgy tűnt, célba ért az üzenet. A Magyar Gárdát egyébként sem lehet betiltani, tudtuk meg Pörzse Sándortól, ez ugyanis szívben dől el.