Újabb szt-tiszteket leplez le a Heti Válasz

2011.03.16. 14:49

A lap a múlt heti negyvenes listája után egy újabb névsorral állt elő.

Ezúttal olyan egykori szt-tiszteket azonosítottak be, akiknek eddig ismeretlen volt a neve, mivel a szigoruantitkos.hu honlapot létrehozó kutatók csak néhány személyes adatukat (édesanyjuk neve, születési idejük, egyebek) tudták publikálni.

Március elsején 547 szigorúan titkos állományú (szt) tiszt adatlapját tette fel a szigoruantitkos.hu-ra a hódmezővásárhelyi Emlékpont. Az adatlapokon a név mellett szerepel a születési hely, időpont, a végzettség, a fedőmunkahely, a korabeli lakcím, valamint egy rövid életút.

A március 17-i Heti Válasz szt-számot, rendfokozatot, szolgálati adatokat és jelenkori, közelmúltbeli tevékenységet rendel az alábbi hat személy neve mellé:

Bokor Pál, az APEH 1988 és 1998 közötti elnökhelyettese (a Gyurcsány-kormány idején az állam egyik vadásztató-vállalataként ismert Bakonyerdő Zrt. igazgatósági tagja, jelenleg az évi egymilliárd forintos árbevétel fölött teljesítő Saldo Pénzügyi Tanácsadó Zrt. egyik kulcsfigurája)

Szedlacskó Zoltán, az SZDSZ-hez egykor közel álló üzletember (a Malév, a BKV és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. volt igazgatósági tagja, aki még a '90-es években azzal szerzett hírnevet, hogy a Tocsik Mártának juttatott sikerdíjból az általa vezetett Kárpát Holding Kft. is részesült);

Antal Gábor, a XXII. kerületi önkormányzat által fenntartott Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ vezetője;

Gonda György, a Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS) vezetéstudományi tanszékének első embere;

Blaskovits Ferenc, az elmúlt húsz évben a kormányzati szférának is dolgozó, évi közel 100 millió forintos árbevételű Press&Inform Public Relations Kft. vezetője;

Kishonti László, a K&H Pannonlízing Pénzügyi Zrt. szabályozási igazgatója.