Autóbalesetben elhunyt Arnóth Sándor

2011.03.17. 06:13 Módosítva: 2011.03.17. 11:10
Arnóth Sándor fideszes országgyűlési képviselő, Püspökladány polgármestere és sofőrje is meghalt abban a szerda esti balesetben, amely az M3-as autópályán történt. A balesetet valószínűleg egy a forgalommal szemben haladó autó okozta, amelynek vezetője szintén életét vesztette.

Hárman a helyszínen életüket vesztették a szerda este fél tizenegy körül az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt súlyos baleset sérültjei közül - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Arnóth Sándor
Arnóth Sándor

Információink szerint az egyik halálos áldozat Arnóth Sándor fideszes képviselő, Püspökladány polgármestere volt. Értesülésünket Krakkó Ákos a Fidesz-frakció sajtófőnöke megerősítette. A püspökladányi városházára kora reggel kitűzték a gyászlobogót. A balesetben meghalt Arnóth sofőrje is. Ők szabályosan haladtak a pályán, amikor összeütköztek egy velük valószínűleg szemben hajtó autóval.

A Független Hírügynökség szerint a forgalommal szemben haladó autó egy szabályosan közlekedővel ütközött, majd nem sokkal később egy kisbusz is beléjük hajtott. A busz utasai nem sérültek meg, a karambolban a vétkes autó sofőrje - egy 51 éves aszódi férfi - illetve Arnóth és sofőrje halt meg.

Az egyelőre még kérdéses, hogy milyen hosszú utat tett meg forgalommal szemben a baleset okozója. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: több lehetőség is fennáll. Az is elképzelhető, hogy az egyik lehajtón ment fel a sztrádára, de az is lehet, hogy egy benzinkútnál kanyarodott ki szabálytalanul. Az utóbbi lehetőség szerint "csak" egy-két kilométert haladt így, ám ha a lehajtón tette mindezt, akkor akár 10 kilométert is mehetett a forgalommal szemben.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljesen lezárták az autópálya érintett szakaszát, s a forgalmat a 41-es kilométerkőnél, a bagi lehajtónál a 3-as főútra terelték át.

Arnóth Sándor 1994-ben lépett be a Fideszbe, ugyanebben az évben a megyei közgyűlésnek is tagja lett. 1998-ban és 2002-ben is bejutott a parlamentbe egyéni választókörzetéből. A 2006-os országgyűlési választásokon már nem jutott mandátumhoz, de az önkormányzati választáson Püspökladányban polgármesterré választották. 2008 júniusában újra bejutott a parlamentbe a Fidesz Hajdú-Bihar megyei listájáról, a Magyar Tudományos Akadémia elnökévé választott Pálinkás József helyére.

A Parlament 2008. szeptember 29-i plenáris ülésén Iváncsik Imre államtitkár napirend előtti felszólalása után tett megjegyzése („Lógni fogsz!”) miatt lemondott mandátumáról. Pártja ennek ellenére indította a 2010-es választásokon is, ahol ismét parlamenti mandátumot nyert. Arnóth Sándor nős volt, három gyermek édesapja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport