Végre igazán elkezdődik a tavasz

2011.03.21. 12:46

Az elkövetkező napokban szép, tavaszi időre számíthatunk az előrejelzések szerint, Ma még nyugaton és északkeleten néhol megerősödik az északi, északkeleti szél, holnap viszont már mérsékelt marad a légmozgás - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz kettő fok körül alakul, hajnalban pedig foltokban köd képződhet.

Kedden alapvetően napos idő várható, északon, északkeleten viszont továbbra is több lehet a fátyolfelhő. Csapadékra alapvetően itt sem kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 fok körül alakul.

Kedd estig az ország egész területén fokozatosan csökken a felhőzet, csapadékra már nem kell számítani. Éjszaka többnyire derült idő várható, de északon, északkeleten fátyolfelhős lesz az ég.

Szerdától szombatig gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem várható, szombaton viszont hidegfront érkezik, megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé valószínű eső, záporeső.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte mínusz kettő, plusz három, később kettő-hét fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12-19 fok között valószínű.