Új rektora van a Nemzetvédelmi Egyetemnek

2011.03.25. 15:42 Módosítva: 2011.03.25. 15:51

A honvédelmi miniszter az év végéig Padányi József rektor-helyettest bízta meg a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem irányításával, közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken.

Sólyom László köztársasági elnök egyetemi tanári kinevezést ad át Padányi József mérnök ezredesnek 2008-ban (Fotó: Kollányi Péter)
Sólyom László köztársasági elnök egyetemi tanári kinevezést ad át Padányi József mérnök ezredesnek 2008-ban (Fotó: Kollányi Péter)

A közlemény szerint az eddigi rektor, Lakatos László nyugállományú vezérőrnagy vezetői megbízatását a rektor saját kérésére Hende Csaba visszavonta. Lakatos László azzal, hogy stabilizálta az intézmény működését, megteremtette a feltételeket az átalakítás feladatainak sikeres végrehajtásához, írták.

A honvédelmi miniszter az új vezetőtől azt várja, hogy segítsen, hogy az összevonást követően egy európai szintű elitintézménnyé váljon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

Padányi József számos csapattiszti szolgálat mellett a kilencvenes években betöltötte az SFOR műszaki főnöki, a Magyar Műszaki Kontingens törzsfőnöki, majd parancsnokhelyettesi beosztását - áll a közleményben.

Az egyetem új vezetője a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a hadtudomány kandidátusa, az elmúlt időszakban pedig hét egyetemi jegyzet elkészítésében vett részt. Padányi megbízatása december 31-ig szól.