nono

Tízezres tömeg Arnóth Sándor temetésén

2011.03.27. 16:20 Módosítva: 2011.03.27. 16:23

Gyászolók tízezres tömege vett végső búcsút az autóbalesetben elhunyt Arnóth Sándor polgármestertől vasárnap, Püspökladányban, a városi köztemetőben.

Az emlékezők reggel óta folyamatosan érkeztek a temetőbe, a tömeg a városhatártól kezdve rendőrök és polgárőrök irányítása mellett juthatott el a politikus ravatalához.

A búcsúzók ezrei között lerótta kegyeletét Orbán Viktor kormányfő, Kövér László házelnök, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Lázár János Fidesz-frakcióvezető, Kósa Lajos debreceni polgármester és Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke. Búcsút vett a parlament számos kormánypárti és ellenzéki képviselője, Püspökladány testvérvárosainak küldöttei, a város és a megye több intézményének vezetői, továbbá a rendvédelmi szervek képviselői is.

"Felfoghatatlan, hogy ez a nagydarab sárréti ember (...) többet nem jön oda hozzánk a folyosón" - mondta meghatottan, könnyeivel küszködve Kósa Lajos, aki Arnóth Sándorról, mint nyitott, kedves, vendégszerető emberről és "csupa szív barátról" beszélt.

Debrecen polgármestere közös emlékeik kapcsán kiemelte, hogy a képviselő "soha nem nézte ki kéri, segíteni próbált mindenkinek." Mint mondta, konokul és célratörően szolgálta szülőföldje, a Sárrét és Püspökladány városának fejlődését. "Neki nem számított sem miniszterelnök, sem MÁV-vezérigazgató, senki, amikor arról volt szó, hogy az InterCitynek meg kell állnia Püspökladányban. Mint oly' sok mást, ezt is elérte konokságával" - hangoztatta.

A baleset, amelyben március 16-án az 51 éves Arnóth Sándor és gépkocsivezetője, Zagyva István életét vesztette, az M3-as autópálya 42-es kilométerénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt: egy gépkocsi a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára, ahol  frontálisan ütközött a képviselőt szállító, szabályosan közlekedő autóval.