Deutsch Twitteren küldte picsába Gyurcsányt

2011.03.28. 16:32
Névnapi ajándék volt saját magának, hogy twitterezni kezdett, mondja Deutsch Tamás, aki korábban még a Facebookkal is hadilábon állt. Az EP-képviselő néhány nap alatt rákapott az új szórakozásra, azóta dajcstomiként osztja a posztkomcsikat, küldi Gyurcsányt a picsába és hülyézi néha a fideszeseket is.

Nemrég még Orbán Viktor Facebook-oldalának lájkolása és az Elég a hazugságokból oldal indulása is nagy feladat volt Deutsch Tamásnak, akivel azonban az elmúlt két-három hétben nagyot fordult a világ.

„Vannak rosszindulatú örültek. Vannak irtózatos gecik. Vannak gusztustalan rohadékok. És van Gyurcsány” – írta például egyik posztjában Deutsch, de a volt miniszterelnök máskor is kapott tőle. „Egy jóérzésű,tisztességes ember azt gondolja Gyurcsány mai Facebook-bejegyzése kapcsán,hogy egyszer és mindenkorra elmehet a picsába” – írta március 18-án. Gyurcsány aznap Schmitt Pál homályos múltjáról írt.

Nem járt sokkal jobban Kolláth György sem, aki megkapta Deutschtól, hogy „évek óta hazudik, amikor alkotmányjogásznak mondja magát! Soha nem foglalkozott alkotmányjoggal, csak azért mondja,hogy szerepelhessen”, sőt, az európai parlamenti képviselő gyakorlatilag az összes politikai bloggert kiosztotta.

„Elolvastam ma Török Gábortól Piroslapig valamennyi blogbejegyzést a készülő új Alkotmányról.Homály, indulat. Mélyéről párolog a bögre. Nagyon”

Saját párttársait sem kímélte, igaz, neveket nem említett, amikor azt írta: „Úgy látszik, a legjobb fideszes barátaim körében is tombol a járványos meghülyülés. Most kéne egy pillanatra megállni, megnyugodni."

Elmélkedett a sajtószabadság mellett szervezett tüntetés résztvevőinek számáról is, majd néhány lépésben eljutotott odáig: "Még 1-2 nap, és 1 millióan voltak. Hazudnak. Ilyenek. A demokrata küzd az erőszak ellen. A hazugság a világon az egyik legerőszakosabb dolog!"

És amikor éppen nem fakad ki, hogy elég a posztkomcsi hazugságokból, magánéletének részleteit is megosztja.

„A Király beszéde-lenyűgözően jó film. Aztán az Instant-remek hely, hangulat, buli.Kiváló long island ice tea-k.Csöppet fejfájós ébredés...” – írta egy szombat hajnalon, de izgatottan készült a múlt pénteki magyar-holland meccsre is.

A Fidesz brüsszeli képviselője az Indexnek elmondta, névnapján úgy gondolta, a nethez fűződő viszonya tovább már nem mehet a régi színvonalon, ezért elhatározta, hogy twitterezni fog. „Dajcstomi” március 7-én meg is írta első bejegyzését, másnap pedig már a nőket üdvözölte: „Boldog Nonapot minden lanynak, asszonynak! Toluk, altaluk szep a vilag.”

Deutsch az Indexnek azt mondta, nagyon tetszik neki a twitelés, mert végre ki lehet mondani, amit gondol. A legkevésbé sincs szándékában visszaszívni az ott leírtakat, mert ahogy minden műfajnak, ennek is megvan a maga stílusa.

Miután pedig a stop.hu írt a twitteréről, szinte rögtön reagált is. „Jólesett a stop.hu érdeklődése. Vidám ember vagyok. Mosolygok az aljasságon és a butaságon. És elmondom a véleményemet. Őszintén. Szabadon."  • Tippek
  • Hitelkártya