Feledékenység miatt nem vették észre a rákot

2011.03.28. 08:54

A karácsonyi ajándékvásárlás miatt kiment a fejéből - a perirat szerint ezzel védekezett az orvos, aki nm küldte el szövettani vizsgálatra Virág LÁszló leoperált bőrkinövését- írja a Blikk. A férfi fél évvel később a melanoma-eredetű daganatos megbetegedés áttétei miatt meghalt.
A férfi 2007 decemberében ment el az orvos magánrendelésére, mert a füle mögött és a hátán volt egy-egy dudorszerű elváltozás. Felesége a Blikknek elmondta: az orvos azt ígérte, azonnal elküldi szövettani vizsgálatra a leoperált mintát, mert gyanús neki. Az orvos a beavatkozásért 10 ezer forintot fizetett. A varratokat már a kórházban vették ki.

Az orvos ezután nem jelentkezett, a férfi azonban nem gyanakodott, azt hitte: azért nem hívják a rendelőből, mert nincs semmmi baj.
2008. márciusában a férfi kórházba került, mert nehezen beszélt. Kiderült: a bajt az agyi áttétek okozzák, amelynek kiindulása a melanoma nevű bőrrák. Virág Lászlónak ekkor már esélye sem volt a gyógyulásra, július közepén meghalt.

-Amikor megindítottam az orvos ellen a kártérítési pert, az ügyvédjével üzent, hogy nem érzi magát felelősnek, a bíróságon pedi azzal védekezett, hogy az ünnepi bevásárlás miatt felejtette el továbbküldeni a mintát - monta aZ özvegy a Blikknek.

A család ügyvédje, Ábrahám László egyértelműnek tartja, hogy az orvos nem a tőle elvárható gondossággal járt el. "Ez egy tipikus kártérítési tényállás, Lászlónak esélye volt a gyógyulásra az adott betegségből, de az orvos mulasztása ettől az esélytől megfosztotta"  - nyilatkozta Ábrahám.

A Blikk megkereste az orvost, ő azonban csak annyit mondott, hogy sem ideje, sem energiája, hogy az üggyel foglalkozzon.