Egy jobbikos szerint Fidesz-körökből fenyegették

2011.03.30. 19:51
A Fideszhez közel álló körök megzsarolták Nyikos László jobbikos országgyűlési képviselőt, állítják frakciótársai, akik szerint szervezett lejárató akcióval akarták gyengíteni a párt képviselőcsoportját. A Magyar Nemzet összeadta, hogy Nyikos a szocialista kormányzat nyolc éve alatt 65 milliót keresett az Állami Számvevőszéknél. A Fidesz szerint hazugság a fenyegetéssztori.

"Amennyiben otthagyja a Jobbik-frakciót, azonnal leállítjuk a sajtóban elindított támadásokat" - üzenték meg a napokban telefonon Nyikos Lászlónak Fideszhez közel álló körökből. Ez Szabó Gábor jobbikos pártigazgató és Nyikos László országgyűlési képviselő közleményében olvasható. Bejelentették azt is, hogy Nyikos László természetesen nem vált árulóvá, nem lépett ki a képviselőcsoportból, és pártjukat, valamint képviselőit a jövőben sem lehet majd megfélemlíteni, ezután is következetesen folytatják az elszámoltatást, legyen szó a közpénzekkel visszaélő, álláshalmozó fideszes és szocialista képviselőkről, a szegények iránt érzéketlen, őket lenéző frakcióvezetőkről.

A Magyar Nemzet Nyikos Lászlóról szóló szombati cikke miatt szerdán egy másik jobbikos képviselő is nekiment a Fidesznek. Apáti István - bár nem tudja bizonyítani - de úgy véli, hogy „Lázár János végleges sértődöttsége” áll a Nyikos elleni támadás hátterében. Apáti szerint Lázárnak „nem más pártok nála tisztességesebb politikusaival kellene foglalkoznia, hanem sokkal inkább a saját háza táján kellene söprögetni." Nyikos László mind az Állami Számvevőszék alelnökeként, mind pedig kisvállalkozóként annyi pénzhez jutott, juthatott hozzá az elvégzett munkája után, amennyit a hatályos törvények lehetővé tettek számára köztisztviselőként, illetőleg közalkalmazottként, majd vállalkozóként. Havi átlagos nettó fizetése kevesebb pénzt emésztett fel amúgy, mint Lázár János lézerblokkolós S8-as luxus Audijának bérleti díja – állította a jobbikos, hozzátéve „nem haragszunk azokra, akik övön alul támadnak, mert csak odáig érnek fel".

A Magyar Nemzet arról írt, hogy Nyikos László a 2002-től 2010-ig terjedő időszakban több mint 65 millió forintot kapott az állami kasszából, mint az Állami Számvevőszék munkatársa és tanácsadója, emellett a rendszerváltás előtt az MSZMP tagja is volt.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya szerint Nyikos hazudott, amikor azt állította, hogy a Fideszhez közel álló körökből üzentek neki a cikkel kapcsolatban. Fidesz szerint a kormánypártokat a szocialistákkal való háttérmutyikkal vádoló jobbikos politikus hazudik, nyilván ezzel akarja elterelni a figyelmet arról a tényről, hogy több mint 65 millió forint közpénzt kapott az előző szocialista kormányoktól. "Mi ez, ha nem megélhetési politizálás?" - tették fel a kérdést.