Sikkasztás miatt nyomoznak az ITD Hungary Zrt.-nél

2011.03.31. 20:49
Különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az ITD Hungary Zrt.-nél - hangzott el az MTV Híradójában csütörtök este.

A köztelevízió hírműsorának információi szerint az állami tulajdonban lévő cég ügyében névtelen feljelentés alapján indult nyomozás a gazdaságvédelmi főosztályon.

A feljelentő szerint az ITD tavaly 189 millió forintot kapott a Magyar Államkincstártól jutalmak kifizetésére, de ezt az összeget a cég vezetői másra használták fel.

A BRFK az MTV értesülései szerint hírzárlatot rendelt el, az ITD vezetői pedig a híradónak annyit mondtak, hogy a cég szabályosan gazdálkodik.

Az ITD Hungary Zrt. átalakulásáról tavaly október 28-án számolt be a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az akkori tervek szerint a befektetés-ösztönzéssel foglalkozó cég központi hivatallá alakult volna január elsejétől Nemzeti Külgazdasági Hivatal néven.

Idén március 24-én a Hungarian Investment and Trade Agency-t (HITA) bemutató sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a megalakult Nemzeti Külgazdasági Hivatal nem jogutódja az ITD Hungarynek.