Ifj. Balsai havi 300 ezerért ad tanácsokat

2011.04.04. 08:17 Módosítva: 2011.04.04. 08:18

Havi bruttó 300 ezer forintot kap a Köztársasági Elnöki Hivataltól (KEH) Balsai István fideszes országgyűlési képviselő fia, akit pályáztatás nélkül vettek fel a Sándor-palotába, írja a Blikk.

A lapnak két hónapja még nem árulták el, mennyit fizetnek neki, de két nappal azután, hogy pert indítottak a szerződés nyilvánosságáért, a Sándor-palota minden kért adatot megküldött.

Ifj. Balsai Istvánnak a havi bruttó 300 ezer forintért legalább heti két napon hat-hat órát kell dolgoznia, igaz, szerződése szerint ez időn túl is a KEH rendelkezésére kell állnia szükség szerint.

Balsait idén január elejétől június végéig, hat hónapra vették fel. Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint ezért a pénzért a fideszes képviselő fia egyebek közt jogi szaktanácsokat ad, okiratokat véleményez, és szakértői anyagokat készít.

Családtagok helyzetben

Nem ő az első politikus, akinek családtagjai a közszférában helyezkedtek el a kormányváltás óta.

Pálffy István volt híradós műsorvezető, jelenlegi KDNP-s országgyűlési képviselő feleségét, Tóth Juditot foglalkoztatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) egyik háttérintézménye, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet.

Kontrát Károly belügyi államtitkár lánya a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgozik, Schmitt Pál államfő unokaöccse, Schmitt Pál Péter a Miniszterelnökségen. Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének lánya a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz került. A miniszterelnök unokatestvére, Vitézy Zsófia a NEFMI sajtófőnöke, az ő féltestvére, Vitézy Dávid pedig a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója lett.